Ταϊβάν πτώση ελικοπτέρου: Οκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της Ταϊβάν πτέραρχος Σεν Γι-μινγκ, σκοτώθηκαν όταν το ελικόπτερο, τύπου Black Hawk με 13 επιβαίνοντες, υποχρεώθηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση στο βόρειο τμήμα της νήσου, σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις και το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας. Νωρίτερα, η κυβέρνηση της προέδρου Τσάι Ινγκ-ουέν είχε δώσει μικρότερο αριθμό θυμάτων, κάνοντας λόγο για έξι νεκρούς και πέντε επιζήσαντες.

Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν, νωρίς το πρωί, είχε ανακοινώσει πως βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης των επιβαινόντων στο ελικόπτερο, χωρίς να δοθούνόμως περισσότερες διευκρινίσεις για την κατάσταση των ανθρώπων που επέζησαν. Η συντριβή του ελικοπτέρου με τοθάνατοτου πτεράρχου καταγράφεται μία εβδομάδα πριν από τις κρίσιμες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της 11ης Ιανουαρίου.

Νωρίτερα, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων και σύμφωνα με την ενημέρωσητου υπουργείου Άμυνας, μετέδιδε ότι οεπικεφαλής του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της Ταϊβάν πτέραρχος Σεν Γι-μινγκ και άλλοι δύο άνθρωποι αγνοούνται μετά την αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου με 13 επιβαίνοντες στο βόρειο τμήμα της νήσου.

Το υπουργείο σημείωνε πως βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης των επιβαινόντων στο ελικόπτερο Black Hawk, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού του γενικού επιτελείου. Κατά την πρώτη ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο ανέφερε ότιβρέθηκαν πολλοί επιζώντες μετά την αναγκαστική προσγείωση του ελικοπτέρου, χωρίς ναδοθούνπερισσότερες διευκρινίσεις για την κατάστασή τους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις