Ιραν: Το βίντεο με την δολοφονία Σουλεϊμανί με εντολή Τραμπ από τις ΗΠΑ. Παγκόσμια ανησυχία για ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή ενώ το Ιραν απειλεί με αντίποινα.Η είδηση της εξόντωσης του πανίσχυρου Ιρανού υποστρατήγου και μάλιστα σε ιρακινό έδαφος προκάλεσε σοκ στην υφήλιο εκτινάσσοντας τις τιμές του πετρελαίου και οδηγώντας σε άμεσες αναλύσεις για τις επιπτώσεις. Αμερικανοί αξιωματούχοι εδώ και καιρό χαρακτήριζαν τον Σουλεϊμανί εγκέφαλο τρομοκρατικών επιθέσεων κατά Αμερικανών στρατιωτών στο Ιράκ και συμφερόντων των ΗΠΑ ανά την υφήλιο.

Τα στελέχη των Ρεπουμπλικανών, όπως οι γερουσιαστές Λίντσεϊ Γκρέιαμ και Μάρκο Ρούμπιο συνεχάρησαν τον Τραμπ για την εντολή εξόντωσης του Ιρανού υποστρατήγου.ΤοΙράνκαι τα «ελεύθερα έθνη της περιοχής» θα πάρουν εκδίκηση από τις ΗΠΑ για τονθάνατο του ιρανού υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί,ο οποίος σκοτώθηκε σε αμερικανική επιδρομή στη Βαγδάτη, διεμήνυσε ο πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας Χασάν Ρουχανί. Ο ΑΝΤ1 στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη έδειξε το βίντεο από την στιγμή της επίθεσης

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το μεγάλο έθνος του Ιράν και άλλα ελεύθερα έθνη της περιοχής θα πάρουν την εκδίκησή τους από την εγκληματική Αμερική για αυτή τη φρικτή δολοφονία», ανέφερε ο Ρουχανί σε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της κυβέρνησής του. Το γεγονός πως ο Σουλεϊμανί «έγινε μάρτυρας» θα αυξήσει την «αποφασιστικότητα» του Ιράν να «αντισταθεί στον επεκτατισμό της Αμερικής και να υπερασπιστεί τις ισλαμικές αξίες μας», προστίθεται στο κείμενο. «Ο πρόεδρος Τραμπ μόλις πέταξε δυναμίτη σε μια μπαρουταποθήκη. Ίσως βρισκόμαστε ενόψει μιας μεγάλης σύρραξης στη Μέση Ανατολή», σχολίασε στο Twitter ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ για την προεδρία Τζο Μπάιντεν στο Twitter.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις