Βαγδάτη ρουκέτες: Τρεις πύραυλοι Κατιούσα έπληξαν απόψε τη φυλασσόμενη, οχυρωμένη Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης, όπου στεγάζονται πολλές ξένες διπλωματικές αποστολές και κυβερνητικά κτίρια, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Στην περιοχή ήχησαν οι σειρήνες. Το Γαλλικό Πρακτορείο ανέφερε ότι οι ρουκέτες έπεσαν κοντά στην αμερικανική πρεσβεία. Σύμφωνα με το Reuters, έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Η χθεσινή επίθεση σημειώθηκε ανήμερα της κηδείας του Σουλεϊμανί. Η επίθεση σημειώθηκε στην "Πράσινη Ζώνη", όπου εδρεύουν πολλές ξένες πρεσβείες και κυβερνητικά κτίρια, στη συνοικία Τζαντρίγια της ιρακινής πρωτεύουσας καθώς και στην αεροπορική βάση Μπαλάντ, όπου σταθμεύουν αμερικανοί στρατιώτες.Οι ιρακινές αρχές διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχουν νεκροί από αυτές τις επιθέσεις. Νωρίτερα πλήθος κόσμου είχε αποχαιρετίσει τον δολοφονηθέντα σε αμερικανικό εναέριο πλήγμα, ιρανό στρατηγό, Κασέμ Σουλεϊμανί, φωνάζοντας: "Θάνατος στην Αμερική".

Να σημειωθεί ότι από τα τέλη Οκτωβρίου έχουν σημειωθεί 14 επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον αμερικανικών συμφερόντων στο Ιράκ. Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, ωστόσο η Ουάσινγκτον κατηγορεί την Κατάιμπ Χεζμπολάχ, μια φιλοϊρανική πολιτοφυλακή, η οποία το Σάββατο προειδοποίσε τα μέλη των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας να μην πλησιάζουν στις αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι επίκειται κάποια επιχείρηση εναντίον τους.