Αυστραλία φωτιά:Πιλότοι της RAAF που βρίσκονται στην χώρα προκειμένου να παράσχουν βοήθεια, δημοσίευσανβίντεο μέσα από το κόκπιτ του αεροπλάνου, όπου ο ουρανός φαίνεται να είναιπορτοκαλί στις περιοχές όπου συνεχίζουν να μαίνονται οι πύρινες λαίλαπες. Η εικόναμοιάζει με σκηνήαπό τηνΚόλαση της Θείας Κωμωδίας του Δάντη, καθώς οι θερμοκρασίες παρότι είναι πολύ υψηλές στη περιοχή, τα μέλη του στρατιωτικού αεροσκάφους κάνουν τοκαθήκοντους, αψηφώντας τον κίνδυνο, πετώντας πάνω από τις φλόγες.

Διαβάστε εδώ:Αυστραλία φωτιά: Οι καπνοί έφτασαν σε Χιλή και Αργεντινή [vid & pic]

Όπως φαίνεται από το βίντεο τωνπιλότωντης RAAF, ο ουρανός είναι πορτοκαλί και δεν υπάρχει καθόλου ορατότητα. Τα πλάνα, τραβήχτηκανόταντο αεροσκάφος πετούσε πάνω από την Μαλακούτα στην πολιτεία της Βικτόρια, όπου κι εκεί οι φλόγες συνεχίζουν να καίνε εκατομμύρια εκτάσεων, στην χειρότερη καταστροφή που έχει βρει τη χώρα εδώ και πολλές δεκαετίες.

Δείτε εδώ το βίντεο μέσα από κόκπιτ αεροπλάνου:

Αυστραλία φωτιά: Οι πυρκαγιές έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 25 ανθρώπους

Να υπενθυμίσουμε ότι οι πυρκαγιές έχουν καταστρέψει περισσότερα από 80 εκατομμύρια στρέμματα, μια περιοχή σχεδόν ίση με την έκταση της Αυστρίας, έχουν απανθρακώσει εκατομμύρια ζώα και έχουν προκαλέσει ανυπολόγιστηοικολογική καταστροφή. Τη Δευτέρα, αξιωματούχοι της πυροσβεστικής στην Αυστραλία εκμεταλλευόμενοι την ύφεση των ακραίων καιρικών φαινομένων προσπάθησαν να περιορίσουν τις μεγάλες πυρκαγιέςπου έχουν κοστίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε 25 ανθρώπους στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, να ανοίξουν μπλοκαρισμένους δρόμους και να απομακρύνουν πολίτες, που παρέμεναν εγκλωβισμένοι επί ημέρες.

Χθες ήτανηδεύτερη ημέρα που σημειώθηκε ελαφρά βροχή και δροσεροί άνεμοι, με αποτέλεσμα να υπάρξει μια σχετική ανακούφιση από τις φλόγες που έχουν κατακάψει δύο πολιτείες της Αυστραλίας. Οι αρχές προειδοποιούν ωστόσο, ότι αργότερα αυτή την εβδομάδα οι μετεωρολογικές συνθήκες θα αλλάξουν και πάλι ευνοώντας τις πυρκαγιές.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις