Κωνσταντινούπολη αεροδρόμιο: Αναστάτωση προκλήθηκε στο αεροδρόμιο Sabiha Gökçen της Κωνσταντινούπολης, στις 9:43 τοπική ώρα, όταν αεροσκάφος της Pegasus Boeing 737 έφυγε από τον διάδρομο προσγείωσης, λόγω κακοκαιρίας, χωρίς να σημειωθούν ευτυχώς τραυματισμοί. Η Pegasus επισήμανε σε ανακοίνωσή της ότι και οι 164 επιβάτες του Boeing 737 που προερχόταν από το αεροδρόμιο Σαρζάχ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων απομακρύνθηκαν με ασφάλεια και δεν υπάρχουν θύματα.

«Ένα αεροσκάφος βγήκε από τον διάδρομο και κόλλησε στο έδαφος. Οι προσπάθειες απομάκρυνσής του συνεχίζονται. Ισχυροί άνεμοι εμποδίζουν το έργο», τόνισε αξιωματούχος του αεροδρομίου. Το ατύχημα σημειώθηκε την ώρα που στην Κωνσταντινούπολη πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι και μαίνεται καταιγίδα, με τις μετεωρολογικές συνθήκες να έχουν προκαλέσει προβλήματα στις συγκοινωνίες στην πόλη. Οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν της Κωνσταντινούπολης έχουν ανασταλεί ως τις 20:00

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης Σαμπιχά Γκιοκτσέν (Sabiha Gökçen) είναι ένα από τα αεροδρόμια που εξυπηρετούν την πόλη. Έχει πάρει το όνομα του από την Σαμπιχά Γκιοκτσέν, την πρώτη γυναίκα πιλότο πολεμικού αεροσκάφους στην Τουρκία. Βρίσκεται στην Ασιατική πλευρά της πόλης. Ο λόγος που κατασκευάστηκε είναι επειδή το Αεροδρόμιο Ατατούρκ (στην Ευρωπαϊκή πλευρά) δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στην ολοένα αυξανόμενη επιβατική κίνηση (εσωτερικού και εξωτερικού).