Ισραήλ Ομοφοβικός υπουργός Παιδείας: "Δόξα τω Θεώ τα παιδιά μου είναι φυσιολογικά"...

Ισραήλ Ομοφοβικός υπουργός Παιδείας: "Δόξα τω Θεώ τα παιδιά μου είναι φυσιολογικά"...

Ισραήλ Ομοφοβικός υπουργός Παιδείας:  Ο υπουργός, ένας υπερορθόδοξος ραβίνος, προκάλεσε την οργή της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας επειδή δήλωσε ότι η ομοφυλοφιλία είναι μη φυσιολογική.

Ισραήλ Ομοφοβικός υπουργός Παιδείας: Αρκετά σχολεία στο Ισραήλ πραγματοποίησαν μη προγραμματισμένα μαθήματα ανεκτικότητας, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του Ραφαέλ Πέρετς. Ο ίδιος πέρυσι είχε μιλήσει θετικά για τη "θεραπεία μετατροπής" για τους ομοφυλόφιλους. Στο μεταξύ, στο υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ, υπάρχει ένα μέλος που είναι ανοικτά ομοφυλόφιλο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Yedioth Ahronoth ο Πέρετς ρωτήθηκε τι θα έκανε αν ένα από τα παιδιά του "είχε διαφορετικό (-)ουαλικό προσανατολισμό" και απάντησε: "Δόξα τω Θεώ, τα παιδιά μου μεγάλωσαν με τον φυσιολογικό και υγιή τρόπο. Δεν ασχολούμαι με σκέψεις του είδους 'τι θα είχε συμβεί αν'".

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αμίρ Οχάνα, μέλος του κόμματος Λικούντ του Νετανιάχου, ο οποίος έχει παιδιά με τον σύντροφό του, καταδίκασε τις δηλώσεις του Πέρετς ως "άθλιες", επισημαίνοντας ότι "δεν γίνονται για πρώτη φορά" και τονίζοντας ότι "δεν αντικατοπτρίζουν τη θέση της κυβέρνησης".

"Μεγάλωσα σε μια υγιή, καλή οικογένεια με αγάπη, όπως και τα παιδιά μου και τα παιδιά πολλών μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας σε διάφορες περιοχές της χώρας", έγραψε στο Twitter ο Οχάνα. 


 

Ο Πέρετς, επικεφαλής του υπερορθόδοξου κόμματος Εβραϊκή Εστία, ανέλαβε το υπουργείο Παιδείας στη συντηρητική κυβέρνηση συνασπισμού του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου τον Ιούνιο. 

Αρκετά σχολεία στο Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσουν σήμερα τη νέα εβδομάδα με μαθήματα ανεκτικότητας, σε απάντηση στα σχόλια του υπουργού Παιδείας. "Θα προωθήσω στο εκπαιδευτικό σύστημα ένα πρόγραμμα δημοκρατίας, ισότητας, αναγνώρισης του άλλου και αποδοχής του διαφορετικού. Εν συντομία, όλων όσων είναι αντίθετα στον ραβίνο Ράφι", δήλωσε ο Αμίρ Κοσάβι δήμαρχος της πόλης Χοντ Χασαρόν που βρίσκεται κοντά στο Τελ Αβίβ