Λιβύη εμφύλιος: Τουρκικές και Ιταλικές φρεγάτες ξανά μαζί σε άσκηση ανοιχτά της Αλγερίας [vid & pic]

Οι μονάδες επιφάνειας TCG GÖKSU και TCG GÖKOVA που πλέουν σε αυτή την περιοχή της Μεσογείου
Οι μονάδες επιφάνειας TCG GÖKSU και TCG GÖKOVA που πλέουν σε αυτή την περιοχή της Μεσογείου

Λιβύη εμφύλιος: Τουρκικές και Ιταλικές φρεγάτες σε άσκηση ανοιχτά της Αλγερίας. Οι Τουρκικές φρεγάτες κλάσης O.H.Perry αμερικάνικης κατασκευής, αναβαθμισμένες με το τουρκικής κατασκευής ραντάρ CAFRAD περιπολούν από τις αρχές του χρόνου ανοιχτά της Αλγερίας

Λιβύη εμφύλιος: Τουρκικές και Ιταλικές φρεγάτες σε άσκηση ανοιχτά της Αλγερίας. Οι Τουρκικές φρεγάτες κλάσης O.H.Perry αμερικάνικης κατασκευής, αναβαθμισμένες με το τουρκικής κατασκευής ραντάρ CAFRAD περιπολούν από τις αρχές του χρόνου ανοιχτά της Αλγερίας. Όπως ανακοίνωσε το Τουρκικό επιτελείο αυτές τις ώρες εκτελούν ασκήσεις μαζί με την Ιταλική φρεγάτα Zeffiro (F 577) κλάσης Maestrale στην Μεσόγειο. 

Οι μονάδες επιφάνειας TCG GÖKSU και TCG GÖKOVA που πλέουν σε αυτή την περιοχή της Μεσογείου ελλιμενίζονται στο λιμάνι του Αλγερίου και δρουν στα πλαίσια της επιχείρησης θαλάσσιας ασφάλειας (MSO)  του NATO Sea Guardian. Τα σκάφη θα βρίσκονται στο λιμάνι 7 με 10 Ιανουαρίου στο οποίο μάλιστα υπάρχει και Αδριάντας του οθωμανού κουρσάρου Πίρι Ρέις που τρομοκρατούσε την Μεσόγειο κατά τον 16ο αιώνα και οι τουρκική προπαγάνδα φροντίζει να προβάλλει με σκοπό να δείξει, όπως είναι οι επιδιώξεις του Ταγίπ Ερντογάν, ότι η Τουρκία είναι διάδοχος της οθωμανικής αυτοκρατορίας 

Ο ύποπτος ρόλος της Τουρκίας

Οι τουρκικές φρεγάτες «Goksu» και «Gokova» στις αρχές του νέου χρόνου κατέπλευσαν στο λιμάνι της Τύνιδας με αφορμή να λάβουν δήθεν μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον Τούρκο ναύαρχο Oruc Reis. Στη συνέχεια έλυσαν κάβους και εκτέλεσαν κοινά γυμνάσια με πλοία του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού και μάλιστα οι Ιταλοί ανεφοδίασαν εν πλω με καύσιμα τα τουρκικά πλοία.

Η Ιταλία παίζει τον ρόλο κομπάρσου του Ερντογάν, μετά την «εργαλειοποίησή» του από την Ρωσία στην περιοχή. Μάλιστα, ο Κόντε ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη για να συναντήσει τον Τούρκο Πρόεδρο. Να θυμηθούμε ότι η Ιταλία που σήμερα, σέρνεται πίσω από την Άγκυρα, διοικούσε την Λιβύη από το 1911 έως το 1950 ως αποικιακή δύναμη. Και σε όλες αυτές τις εξελίξεις η Ελληνική διπλωματία είναι παντελώς ανύπαρκτη κάτι που δημιουργεί ανησυχίες στους αναλυτές, ακόμη και αυτούς που πρόσκεινται στην κυβέρνηση.