Ιράν κατάρριψη αεροπλάνου: Σε συλλήψεις έχουν προχωρήσει οι ιρανικές αρχές ύστερα από την παραδοχή ότι το ουκρανικό Boeing κατερρίφθη από πύραυλο των Φρουρών της Επανάστασης. Την Τρίτη εκπρόσωπος του δικαστικού σώματος τόνισε πως η Τεχεράνη έχει ήδη προχωρήσει σε συλλήψεις αναζητώντας ευθύνες. Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο, ο ιρανικός στρατός παραδέχτηκε ότι κατέρριψε από λάθος το ουκρανικό αεροσκάφος, σκοτώνοντας τους 176 επιβαίνοντες σε αυτό.

Μάλιστα, το βράδυ της ίδιας ημέρας, διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους καταγγέλλοντας τη στάση της κυβέρνησης που αρχικά είχε αρνηθεί ότι δεν έφερε οποιαδήποτε ευθύνη για τη συντριβή του Μπόινγκ. Ο ίδιος ο Ιρανός πρόεδρος, Χασάν Ροχανί, σε διάγγελμά του σημείωσε πως το Ιράν θα τιμωρήσει όλους όσοι ευθύνονται για την κατάρριψη από λάθος του ουκρανικού επιβατικού αεροπλάνου, σημειώνοντας ότι το "τραγικό περιστατικό" θα ερευνηθεί σε βάθος. "Ήταν ένα ασυγχώρητο λάθος (…) δεν μπορεί να ευθύνεται ένας μόνον άνθρωπος για την συντριβή του αεροπλάνου", σημείωσε.

"Η παραδοχή από τις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις του λάθους τους είναι ένα καλό πρώτο βήμα (…) Θα πρέπει να διαβεβαιώσουμε τους ανθρώπους ότι δεν θα συμβεί ξανά", σημείωσε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνησή του "είναι υπόλογη απέναντι στο ιρανικό και τα άλλα έθνη που έχασαν ζωές στη συντριβή του αεροπλάνου".

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις