Ιράν: Νέο βίντεο ντοκουμέντο έδωσαν στη δημοσιότητα οι New York Times, στο οποίο φαίνεται ότι το ουκρανικό Boeing 737 πλήττεται από δύο ρουκέτες και όχι από μία όπως ήταν γνωστό μέχρι τώρα. Μάλιστα, στο βίντεο φαίνονται σε κύκλο οι ρουκέτες που κατέρριψαν το αεροπλάνο λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Τεχεράνης.Οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από ιρανική βάση σε απόσταση περίπου 8 μιλίων από το αεροσκάφος. Το τραγικό «ανθρώπινο λάθος» όπως το χαρακτήρισε ο ηγέτης του Ιράν Ροχανί είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν και οι 176 επιβαίνοντες του μοιραίου Boeing.

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανέλαβαν την ευθύνη για το πυραυλικό πλήγμα που προκάλεσε τη συντριβή του αεροσκάφους, με αποτέλεσμα τον θάνατο των 176 επιβαινόντων. Σε συλλήψεις έχουν προχωρήσει οι ιρανικές αρχές ύστερα από την παραδοχή ότι το ουκρανικό Boeing κατερρίφθη από πύραυλο των Φρουρών της Επανάστασης.Μάλιστα,διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους καταγγέλλοντας τη στάση της κυβέρνησης που αρχικά είχε αρνηθεί ότι δεν έφερε οποιαδήποτε ευθύνη για τη συντριβή του Μπόινγκ. Ο ίδιος ο Ιρανός πρόεδρος, Χασάν Ροχανί, σε διάγγελμά του σημείωσε πως το Ιράν θα τιμωρήσει όλους όσοι ευθύνονται για την κατάρριψη από λάθος του ουκρανικού επιβατικού αεροπλάνου, σημειώνοντας ότι το "τραγικό περιστατικό" θα ερευνηθεί σε βάθος. "Ήταν ένα ασυγχώρητο λάθος (…) δεν μπορεί να ευθύνεται ένας μόνον άνθρωπος για την συντριβή του αεροπλάνου", σημείωσε.


Δείτε το νέο βίντεο – ντοκουμέντο:


Εν τω μεταξύ, οάνθρωπος που ανάρτησε στο διαδίκτυο το πρώτο βίντεο, στο οποίο διακρίνεται ένας πύραυλος να πλήττει το ουκρανικό αεροσκάφος στο Ιράν την προηγούμενη εβδομάδα, τέθηκε υπό κράτηση από τους Φρουρούς της Επανάστασης, μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν στους πολίτες, συμπληρώνει το Fars, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.Οι Φρουροί της Επανάστασης ανέλαβαν την ευθύνη για το πυραυλικό πλήγμα που προκάλεσε τη συντριβή του αεροσκάφους, με αποτέλεσμα τον θάνατο των 176 επιβαινόντων.

Το βίντεο ντοκουμέντο με τον πύραυλο να προσβάλλει το ουκρανικό αεροπλάνο μετέδωσαν προ ημερών οι New York Times, έχοντας επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του. Το βίντεο δείχνει το αεροπλάνο των ουκρανικών αερογραμμών να συντρίβεται λίγα λεπτά αφότου έχει πληγεί από πύραυλο στον εναέριο χώρο του Ιράν.


Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις