Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ: Οι Καναδοί δεν θέλουν να πληρώσουν για τη διαμονή τους [vid]

Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ: Οι Καναδοί δεν θέλουν να πληρώσουν για τη διαμονή τους [vid]

Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ: Οι Καναδοί είναι αρνητικοί στο ενδεχόμενο να πληρώσουν την διαμονή του πρίγκιπα Χάρι και της γυναίκας του.

Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ: Μπορεί οι Καναδοί να έχουν μια αδυναμία στον πρίγκιπα Χάρι, όμως όπως προκύπτει από σχετική έρευνα, η πλειοψηφία τους λέει ότι δεν θέλει να αναλάβει τα έξοδα ασφαλείας για τη διαμονή του στον Καναδά, όπου σχεδιάζει να ζει κάποιους μήνες του χρόνου με τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ.

Συγκεκριμένα, το 73% των Καναδών που ρωτήθηκε από το ινστιτούτο Angus Reid εκτιμά ότι ο δούκας και η δούκισσα του Σά(-) πρέπει να πληρώσουν «οι ίδιοι» όλα τα έξοδα που συνδέονται με τη διαμονή τους στον Καναδά, πόσο μάλλον τις δαπάνες για την ασφάλειά τους. Ένας στους πέντε Καναδούς (19%) θα αποδεχόταν να πληρώσει ένα μέρος του κόστους και μονάχα το 3% όλον τον λογαριασμό, σύμφωνα με αυτή τη διαδικτυακή δημοσκόπηση που διεξήχθη τη Δευτέρα και την Τρίτη με τη συμμετοχή 1.154 προσώπων. Σύμφωνα με εκτίμηση των ΜΜΕ του Καναδά, το κόστος που σχετίζεται με την προστασία του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ ανέρχεται σε περίπου 1,7 εκατομμύρια δολάρια Καναδά (1,2 εκατομμύρια ευρώ) τον χρόνο.

Η καναδική κυβέρνηση δεν έχει, εντούτοις, αποφασίσει ακόμη εάν θα τα αναλάβει, διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, χωρίς να αποκλείει κανένα ενδεχόμενο. «Το Κεμπέκ δεν πρέπει να το πληρώσει αυτό» υποστήριξε από την πλευρά του ο Ιβ Φρανσουά Μπλανσέ, ο επικεφαλής του Μπλοκ του Κεμπέκ, του κόμματος των αυτονομιστών στο κοινοβούλιο του Καναδά.

Την ίδια ώρα, η δημοσκόπηση καταδεικνύει ότι ο πρίγκιπας Χάρι είναι το δημοφιλέστερο μέλος της βασιλικής οικογένειας στον Καναδά, όπου το 69% των πολιτών είναι θετικά διακείμενο προς το πρόσωπό του. Το 50% των Καναδών δηλώνει «αδιάφορο» για την επιθυμία του πριγκιπικού ζεύγους να περάσει περισσότερο χρόνο στον Καναδά.