Ρουμανία τραγωδία: Τέσσερα παιδιά κάηκαν ζωντανά στο σπίτι τους [vid]

Ρουμανία τραγωδία: Τέσσερα παιδιά κάηκαν ζωντανά στο σπίτι τους [vid]

Ρουμανία τραγωδία: Θρήνος στη χώρα, με τέσσερα παιδιά νεκρά από πυρκαγιά στο σπίτι τους, στην Τιμισοάρα.

Ρουμανία τραγωδία: Οι γονείς των παιδιών ηλικίας τεσσάρων μηνών έως έξι ετών τα είχαν αφήσει μόνα τους στο σπίτι το βράδυ της Τετάρτης, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων (IGSU). Τα απανθρακωμένα πτώματα των τεσσάρων αδελφών εντοπίστηκαν από την πυροσβεστική. Η πυρκαγιά φαίνεται ότι ξεκίνησε από μια ξυλόσομπα.

Ο μεγαλύτερος αδελφός τους, ηλικίας 14 ετών, που επίσης βρισκόταν στο σπίτι, διακομίστηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο, ενώ η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία. Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Σημειώνεται πως οι γείτονες ανέφεραν ότι είχαν καταγγείλει επανειλημμένως στις τοπικές αρχές ότι οι γονείς τους παραμελούσαν τα παιδιά.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, οκτώ ανήλικοι έχασαν τη ζωή τους στη Ρουμανία και 27 ακόμη τραυματίστηκαν σε πυρκαγιές που ξέσπασαν σε οικίες το 2018, ενώ το 2017 ο αριθμός τους είχε φτάσει τους 12. Από το 2010 ως το 2012 τα τραγικά αυτά συμβάντα είχαν κοστίσει τη ζωή σε 152 παιδιά, κάτι που ώθησε τις αρχές να ξεκινήσουν εκστρατεία για την πρόληψη των πυρκαγιών αυτών.