Διάσκεψη του Βερολίνου: Η ανακοίνωση ήρθε την ώρα που όλοι γνώριζαν ότι τη Ρωσίαθα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.«Τα τελικά κείμενα είναι τώρα, κατά την γνώμη μου, σχεδόν εγκεκριμένα. Σέβονται πλήρως τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τηΛιβύη», δήλωσε, νωρίτερα, κατά τηδιάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μόσχα ο Λαβρόφ.

Ο κ. Λαβρόφ δεν θέλησε να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για το περιεχόμενο των κειμένων, ενώ δεν φάνηκε και τόσο αισιόδοξος για τη Λιβύη, παρά την τήρηση της εκεχειρίας από τις 12 Ιανουαρίου, που πέτυχαν οι Βλαντιμίρ Πούτιν και Ταγίπ Ερντογάν. Μάλιστα ο Σεργκέι Λαβρόφ αναφερόμενος στη σχέση ανάμεσα στους δύο βασικούς εμπόλεμους, του επικεφαλής της κυβέρνησης της Τρίπολης Φάγεζ αλ-Σάρατζ και του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης Χαλίφα Χάφταρ, τόνισε πως παραμένει «τεταμένη».«Αρνούνται ακόμη και να βρεθούν στο ίδιο δωμάτιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η συνέντευξη Τύπου του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών

«Το πιο σημαντικό τώρα είναι, μετά την διάσκεψη του Βερολίνου, οι λιβυκές πλευρές να μην επαναλάβουν τα σφάλματα του παρελθόντος θέτοντας νέους όρους και εκτοξεύοντας η μία στην άλλη κατηγορίες», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών. Σημείωσε ότι η σχέση ανάμεσα στους δύο βασικούς εμπολέμους παραμένει «τεταμένη». «Αρνούνται ακόμη και να βρεθούν στο ίδιο δωμάτιο», είπε.

–Διάσκεψη Βερολίνου: Bild – Η απάντηση της Καγκελαρίας στα περί τουρκικών πιέσεων

–Μητσοτάκης Μέρκελ: Τηλεφώνημα για τη Λιβύη και τη Διάσκεψη στο Βερολίνο

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις