Τουρκία Λιβύη: Νέο βίντεο ντοκουμέντο με Σύρους μισθοφόρους [vid]

Τουρκία Λιβύη: Νέο βίντεο ντοκουμέντο με Σύρους μισθοφόρους [vid]

Τουρκία Λιβύη:  Βίντεο-ντοκουμέντο ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Twitter o Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), ο οποίος έχει επικεφαλής τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Τουρκία Λιβύη: Αποστολή τους, σύμφωνα με τον LNA, είναι να πολεμήσουν για χάρη του Φαγιέζ αλ Σάρατζ και της Τουρκίας. Το οπτικοακουστικό υλικό παρουσιάζει ισλαμιστές μαχητές με καταγωγή από τη Συρία, τους οποίους έχει μισθώσει η τουρκική κυβέρνηση, σε πτήση με προορισμό τη Λιβύη. Αποστολή τους, σύμφωνα με τον LNA, είναι να πολεμήσουν για χάρη της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας του Φαγιέζ αλ Σάρατζ, κατ' εντολή της Άγκυρας.

Στο εν λόγω βίντεο οι άντρες συνομιλούν, ενώ αρκετοί από αυτούς προσπαθούν να καλύψουν τα πρόσωπά τους.  Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο

Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες ημέρες είχε διαρρεύσει ένα άλλο βίντεο ντοκουμέντο με Τούρκους ισλαμιστές μισθοφόρους να αποβιβάζονται στη Λιβύη; Η περιγραφή του βίντεο έγραφε: "Σκηνές από την άφιξη του στρατού του Μωxάμετ στη Λιβύη για την εξάλειψη του τυράννου Χάφταρ. Θα του κόψουμε τα χέρια που άπλωσε". Από ό,τι φαίνεται, το βίντεο είναι από την αναχώρηση (από την Μερσίνα;) όπου φορτώνουν το πλοίο, αλλά ο τίτλος είναι αποβίβαση στη Συρία. 

Σύμφωνα με τον Guardian, οι Σύροι μαχητές θα σχηματίσουν μεραρχία, που θα λάβει το όνομα του Λίβυου αντιστασιακού ηγέτη κατά των Ιταλών του Μουσολίνι, Ομάρ αλ Μουχτάρ, που εκτελέστηκε το 1931 από τη φασιστική αποικιακή διοίκηση. Οι Σύροι έχουν υπογράψει συμβόλαια έξι μηνών με την υποστηριζόμενη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της Τρίπολης και όχι με τον τουρκικό στρατό, έναντι μισθού 2.000 δολαρίων τον μήνα.