Γεράσιμος Χουλιάρας σεισμός: Προειδοποιεί για μεγάλο σεισμό στην Τουρκία

Για μεγάλο σεισμό στην Τουρκία προειδοποιεί ο Γεράσιμος Χουλιάρας
Για μεγάλο σεισμό στην Τουρκία προειδοποιεί ο Γεράσιμος Χουλιάρας

Γεράσιμος Χουλιάρας σεισμός: Για νέο μεγάλο σεισμό στην Τουρκία προειδοποιεί ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Γεράσιμος Χουλιάρας σεισμός: Η ανάρτηση του κ. Χουλιάρα έρχεται δύο μέρες μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,3 Ρίχτερ στη γειτονική χώρα, η οποία ωστόσο έγινε αισθητή σε Λέσβο, Χίο και άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

«Με την μέθοδο του φυσικού χρόνου (Varotsos et al., 2006) έτρεξα τα σημερινά στατιστικά σεισμικής επικινδυνότητας πού δείχνουν υψηλές τιμές 86,7% για μεγαλύτερο σεισμό στην Τουρκία μετα τα 5,6 Ρίχτερ προχτές. Υπάρχει εκεί ένα σεισμικό κενό από το 1970 πού είχε δώσει 6,9 Ρίχτερ και χρειάζεται προσοχή» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Γεράσιμος Χουλιάρας.

Σεισμός 3,6 ρίχτερ ανοιχτά της Σάμου - Ταρακουνήθηκαν Ικαρία και Κάλυμνος

Σημειώνεται ότι σεισμός μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 08.32 το πρωί της Παρασκευής, σε υποθαλάσσια περιοχή 19 χιλιόμετρα νότια, νοτιοδυτικά της Σάμου. Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 15,6 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.Ο σεισμός ταρακούνησε τόσο στο νησί της Σάμου, όσο και σε εκείνα της Ικαρίας και της Καλύμνου.