Ισπανία πλημμύρες Γκλόρια: Σαρώνει τα πάντα η φονική καταιγίδα - 13 νεκροί

Περισσότεροι από 100 δρόμοι παραμένουν κλειστοί στην Ισπανία λόγω της καταιγίδας Γκλόρια
Περισσότεροι από 100 δρόμοι παραμένουν κλειστοί στην Ισπανία λόγω της καταιγίδας Γκλόρια

Ισπανία πλημμύρες Γκλόρια: Η κατάσταση στην Ισπανία είναι δραματική καθώς το πέρασμα της καταιγίδας Γκλόρια έχει προκαλέσεις ανυπολόγιστες καταστροφές

Ισπανία πλημμύρες Γκλόρια: Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι της Ισπανίας καθώς το πέρασμα της καταιγίδας Γκλόρια είναι σαρωτικό με το ακραίο καιρικό φαινόμενο να συνεχίζει το καταστροφικό του έργο και να ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών στους 13. Ο πλανήτης συχνά πυκνά βλέπει το ολέθρια αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής και όλοι πια αντιλαμβάνονται πως το λιώσιμο των πάγων δεν συμβαίνει και τόσο μακριά από την γειτονιά τους. Στο μεταξύ το υπουργικό Συμβούλιο της Ισπανίας συγκλήθηκε εκτάκτως για να συζητήσει μέτρα αντιμετώπισης της καταστροφής.

Υπενθυμίζεται ότι η καταιγίδα "Γκλόρια" χτύπησε με σφοδρές βροχοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους και ψηλά κύματα μεγάλο μέρος της Ισπανίας με αποτέλεσμα την κατάρρευση γεφυρών ενώ εκτεταμένες ζημιές υπέστησαν και παραλίες που "παρασύρθηκαν" από τα κύματα. Οι αρχές της Καταλονίας επιβεβαίωσαν τους δύο πιο πρόσφατους θανάτους. Ένας άνδρας παρασύρθηκε από τα κύματα ενώ ψάρευε, ενώ άλλος ένας βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του σε περιοχή που πλημμύρισε. Άλλοι τέσσερις άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι. Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες έμειναν χωρίς ρεύμα ενώ πολλοί δρόμοι αποκλείστηκαν εξαιτίας χιονοπτώσεων. Συγκεκριμένα περισσότεροι από 100 δρόμοι παραμένουν κλειστοί.