Μέση Ανατολή Παλαιστίνη: Τη διακοπή των σχέσεων με τις ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς. Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος ανακοίνωσε τη διακοπή «όλων των σχέσεων», συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούν την ασφάλεια, ανάμεσα στην Παλαιστινιακή Αρχή, από τη μια πλευρά, το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες από την άλλη. Η ανακοίνωση έγινε κατά την έκτακτη σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου για το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης.

Αναφερόμενος στη διακοπή των σχέσεων ο Μαχμούντ Αμπάς είπε: «Από εδώ και πέρα δεν θα υπάρξει κανενός είδους σχέση με τους Ισραηλινούς ούτε και με τις Ηνωμένες Πολιτείες, περιλαμβανομένου του τομέα της ασφάλειας. Το σχέδιο των ΗΠΑ αποτελεί παραβίαση των συμφωνιών του Όσλο που υπογράψαμε με το Ισραήλ το 1993».

Ο Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος είπε ότι διαβίβασε το μήνυμα στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, κάλεσε το εβραϊκό κράτος «να αναλάβει τις ευθύνες του ως κατοχική δύναμη των παλαιστινιακών εδαφών», όπως ανέφερε. Ο Παλαιστίνιος πρέοδρος είπε ακόμη ότι αρνήθηκε να συζητήσει με τον Τραμπ το σχέδιό του τηλεφωνικώς ή να λάβει έστω ένα αντίτυπό του για να το μελετήσει.
Στο μεταξύ, η έκτακτη σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών των χωρών-μελών του Αραβικού Συνδέσμου απέρριψε και αυτή από την πλευρά της το σχέδιο του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για την επίλυση του Μεσανατολικού. Στο κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσε ο Αραβικός Σύνδεσμος από το Κάιρο τονίζει ότι το σχέδιο αυτό δεν μπορεί να οδηγήσει σε δίκαιη συμφωνία ειρήνης, ενώ σημειώνει ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί στην εφαρμογή του.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις