Έκρηξησε αγωγό που μεταφέρειφυσικό αέριοτηνΑίγυπτοαπό τοΙσραήλ, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, αν και ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ, ανακοίνωσε σε δημοσιογράφους πως η μεταφορά παρέμεινε ανεπηρέαστη, ενώ έχει ξεκινήσει έρευνα.

«Αυτή την ώρα, το φυσικό αέριο μεταφέρεται κανονικά από το Ισραήλ στην Αίγυπτο. Η υπόθεση της έκρηξης, ερευνήθηκε από το υπουργείο σε συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη» ανέφερε ο Ισραηλινός υπουργός Γιουβάλ Στάινιτζ, σύμφωνα με το κρατικό μέσο ενημέρωσης Καν το ρωσικό πρακτορείο σπούτνικ

Η είδηση της έκρηξης μεταδόθηκε από το πρακτορείοΑλ Τζαζίρα, το οποίο ανέφερε πως το περιστατικό συνέβη στα βόρεια της περιοχής του Σινά, της Αιγύπτου, ενώ οι δράστες παραμένουν άγνωστοι και καμία παραστρατιωτική ή τρομοκρατική ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Ο ίδιος αγωγός κατά το παρελθόν έχει εκραγεί τρεις φορές, το πρώτο εξάμηνο του 2011. Θυμηθείτε την έκρηξη και το τι ακολούθησε στο παρακάτω βίντεο:

Η νέα συμφωνία μεταξύ Αιγύπτου και Ισραήλ για τη μεταφορά φυσικού αερίου, ακολουθεί μια συμφωνία κόστους 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ της Delek Drilling και της αμερικανικής Noble Energy, που υπεγράφη τον Φεβρουάριου του 2018, για τη μεταφορά 64 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου στην Αίγυπτο, από το Ισραήλ και συγκεκριμένα από τα τεμάχια Λεβιάθαν και Ταμάρ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις