Κορονοϊός 2020: Μέσα σε μόλις 8 ημέρες, οι κινεζικές αρχές ολοκλήρωσαν ένα μικρό θαύμα. Όπως είχαν εξαγγείλει, ετοίμασαν δύο νέα νοσοκομεία στην πόλη Ουχάν.Το νοσοκομείο εκτάκτων περιστατικών στο Huoshenshan ολοκληρώθηκε εν ριπή οφθαλμού, με αποκλειστικό σκοπό την περίθαλψη ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Το νοσοκομείο διαθέτει 1000 κλίνες και θα τεθεί σε λειτουργία από σήμερα Δευτέρα, σύμφωνα με κρατικάμέσα ενημέρωσης.Εκτείνεται σε μια επιφάνεια 80.000 τετραγωνικών μέτρων.Τα σχέδια της κατασκευής βασίστηκαν σε νοσοκομείο του Πεκίνου που κατασκευάστηκε το 2003 για τις ανάγκες της επιδημίας από τον ιό SARS που είχε ξεσπάσει εκείνη την περίοδο.

Υπενθυμίζεται ότι τέσσερις κρατικές κατασκευαστικές ξεκίνησαν στις 24 Ιανουαρίου την κατασκευή του νοσοκομείου. Μηχανικοί από όλη τη χώρα μεταφέρθηκαν στην Ουχάν προκειμένου να βοηθήσουν.Πάνω από 1.000 εργάτες δούλευαν ασταμάτητα, προκειμένου το νέο νοσοκομείο να είναι έτοιμο στις 2 Φεβρουαρίου.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου αριθμεί 1.400 άτομα, όλοι από τις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις.Το νέο νοσοκομείο κατασκευάστηκε με προκάτ κτίσματα γύρω από ένα παραθεριστικό συγκρότημα που αρχικά προοριζόταν να γίνει παραθεριστικό συγκρότημα για τους εργάτες της περιοχής. Σημειώνεται πως οσυνολικός αριθμός των θανάτων εξαιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, αυξήθηκε σε 361 σε όλη την Κίνατα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Συνολικά καταγράφηκαν 57 θάνατοι μέσα σε ένα 24ωρο σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, εκ των οποίων μόνο ένας ήταν εκτός της επαρχίας Χουμπέι, όπου σημειώθηκε το ξέσπασμα της νέας επιδημίας.Σε παγκόσμιο επίπεδο ο αριθμός των νεκρών είναι 362, ενώείχαμε και το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα του κορονοϊούεκτός Κίνας και συγκεκριμένα στις Φιλιππίνες.Στο μεταξύ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων σε όλη την Κίνα αυξήθηκε κατά 2.829 ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, γεγονός που σημαίνει ότι το σύνολο των κρουσμάτων είναι πλέον 17.205.Ο αριθμός των θανάτων είναι πλέον υψηλότερος από εκείνον της επιδημίας του Σοβαρού Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου (SARS) την περίοδο 2002-2003.


Δείτε φωτογραφίες από το νοσοκομείο στην Ουχάν

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις