Λονδίνο επίθεση: Δεν έδωσε, όμως, αποδεικτικά στοιχεία για αυτό, σύμφωνα με το Amaq, το πρακτορείο ειδήσεων της οργάνωσης. «Ο δράστης της επίθεσης στον τομέα Στρέταμ στο νότιο Λονδίνο χθες είναι ένας μαχητής του Ισλαμικού Κράτους και πραγματοποίησε την επίθεση απαντώντας στο κάλεσμα για επιθέσεις εναντίον πολιτών των χωρών του συνασπισμού», αναφέρεται σε δήλωση που μετέδωσε το Amaq. Ο δράστης, ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από την αστυνομία, είχε πλέξει το εγκώμιο του Ισλαμικού Κράτους, είχε μοιραστεί ένα περιοδικό της Αλ Κάιντα στο διαδίκτυο και είχε παροτρύνει την κοπέλα του να αποκεφαλίσει τους γονείς της.

Σύμφωνα με την Daily Mail, o δράστηςήταν ο 19χρονος Sudesh Amman. Γνωστός στις αρχές, είχε αποφυλακιστεί μόλις πριν από λίγες μέρες, καθώς εξέτιε ποινή φυλάκισης 3,5 ετών για 13 υποθέσεις σχετικές με την τρομοκρατία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 19χρονος ονειρευόταν να κάνει τρομοκρατική επίθεση με μαχαίρι ή με οξύ οδηγώντας μοτοποδήλατο.

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών και 4 μηνών τον Δεκέμβριο του 2018, αφού ομολόγησε κατοχή και διανομή τρομοκρατικών εγγράφων. Βγήκε από τη φυλακή έχοντας εκτίσει το μισό της ποινής του και παρότι οι Αρχές ανησυχούσαν ότι μπορεί να διατηρεί τις εξτρεμιστικές του απόψεις.Η επίθεση με μαχαίρι σε πολυσύχναστο δρόμο του Λονδίνου χαρακτηρίστηκε εξ αρχής «τρομοκρατική» από την Αστυνομία.

Στην ανακοίνωση, η Metropolitan Police, διευκρίνισε ότι πράκτορες αντιτρομοκρατικής μονάδας βρίσκονταν εκεί «στο πλαίσιο μιας προληπτικής επιχείρησης», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο δράστης παρακολουθείτο, όπως είχαν μεταδώσει βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις