Με το δικό του μοναδικό τρόπο, μέσω twitter, αποφάσισε ο αμερικανός πρόεδρος να γιορτάσει την αθώωσή του από το Κογκρέσο. Υπενθυμίζεται πως ο Τραμπ απαλλάχθηκε και από τις δύο κατηγορίες τις οποίες του προσάρτησε η Βουλή των Αντιπροσώπων που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς. Στο Κογκρέσο αντίθετα, οι Ρεπουμπλικάνοι αποτελούν την πλειοψηφία και το αποτέλεσμα κρίθηκε αναμενόμενο από τους ειδικούς.

Στην πρώτη από τις δύο ψηφοφορίες επί των δύο κατηγοριών που απήγγειλε η Βουλή των Αντιπροσώπων στον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο, 52 από τους 100 γερουσιαστές έκριναν αθώο τον Τραμπ από την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας. Αντιθέτως 48 Δημοκρατικοί ψήφισαν «ενοχή», ανάμεσά τους και ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μιτ Ρόμνεϊ. Σημειώνεται πως στην ψηφοφορία για την δεύτερη κατηγορία περί παρακώλυσης της ομαλής λειτουργίας του Κογκρέσου 53 από τους 100 γερουσιαστές ψήφισαν και πάλι υπέρ της αθώωσης Τραμπ έναντι 47 που ψήφισαν υπέρ της ενοχής του.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Τραμπ, αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος ανέβασε ένα tweet με νόημα. Εμφάνισε τον εαυτό του σε εξώφυλλο του Time, με ημερομηνίες που φτάνουν μέχρι το έτος 9.000! Στο τέλος μηδενίζει το κοντερ και γράφει: «Trump 4ever», δηλαδή… Τραμπ για πάντα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις