Σκωτία κυβέρνηση: Η Sun έγραφε ότι ο υπουργός Οικονομικών, Ντέρεκ Μακέι, είχε στείλει εκατοντάδες μηνύματα σε ένα 16χρονο αγόρι. Ο Μακέι, ο οποίος θεωρείτο από πολλούς ως ο πιθανός μελλοντικός ηγέτης της Σκωτίας, είχε στείλει στο αγόρι270 μηνύματα στο Instagram, μέσα σε μια περίοδο έξι μηνών, λέγοντάς του ότι είναι «χαριτωμένο»και προσκαλώντας το σε δείπνο. Ο ίδιος ομολόγησε την πράξη του, ζήτησε συγγνώμη και χαρακτήρισε ανόητη τη συμπεριφορά του.

«Συμπεριφέρθηκα ανόητα και λυπάμαι ειλικρινά. Ζητώ ανεπιφύλακτα συγγνώμη προς το εμπλεκόμενο πρόσωπο και την οικογένειά του. Ήταν μεγάλη μου τιμή ότι υπηρέτησα στην κυβέρνηση και λυπάμαι που απογοήτευσα τους συναδέλφους μου και τους υποστηρικτές μου», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.


Ο Μακέι επρόκειτο σήμερα να καταθέσει τον ετήσιο προϋπολογισμό της κυβέρνησης της Σκωτίας, όταν δημοσιεύτηκε η είδηση στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας. Όπως είπε ο ίδιος, μίλησε με την πρωθυπουργό της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον και υπέβαλε την παραίτησή του, το βράδυ της Τετάρτης. Η Στέρτζον δήλωσε ότι η συμπεριφορά του Μακέι «δεν ικανοποιούσε τα απαιτούμενα πρότυπα»και ότι τον προϋπολογισμό θα τον καταθέσει τελικώς η υπουργός που είναι αρμόδια για τα δημόσια οικονομικά Κέιτ Φορμπς.

Η πρωθυπουργός φαίνεται πως έλυσε μεν τον γόρδιο δεσμό της ενδοκυβερνητικής κρίσης με την αποπομπή του Μακέι. Το κρίσιμο ερώτημα βεβαίως παραμένει: Η παρενόχληση ανηλίκου, έστω και αν είναι έμμεση,δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται μόνο στα πλαίσια της πολιτικής ορθότητας. Άραγε θα τεθεί επί της ουσίας προ των ευθυνών του ο πρώην υπουργός; Μένει να το δούμε…

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις