Κορονοϊός 2020 Κίνα: Οπραγματικός αριθμός νεκρών και κρουσμάτων από τον νέο κορονοϊό είναι πολύ μεγαλύτερος, όπως λέει.«Πιστεύω ότι υπάρχουν περισσότερα κρούσματα και νεκροί. Ακόμη και όταν η αξονική δείξει πνευμονία, δεν ακολουθούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες προκειμένου να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για τον συγκεκριμένο τύπο. Γιατί; Διότι οι λίστες αναμονής είναι πολύ μεγάλες. Όποιος όμως πεθαίνει χωρίς να έχει κάνει τις σχετικές εξετάσεις δεν καταγράφεται ως θύμα του κορονοϊού», επισημαίνει.

Τραγική η κατάσταση στα νοσοκομεία

Ο νοσοκομειακός υπάλληλος κάνει λόγο για απαράδεκτες συνθήκες στα νοσοκομεία.«Ασθενείς που παρουσιάζουν συμπτώματα περιμένουν συχνά ώρες μέχρι να εξεταστούν. Οι γιατροί τους συνταγογραφούν φάρμακα και στη συνέχεια τους στέλνουν σπίτι, αφού τους συμβουλεύουν να μην έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους. Οι αίθουσες αναμονής είναι γεμάτες κόσμο που βήχει. Ακόμη και υγιείς άνθρωποι που μένουν για ώρα σε τέτοιους χώρους κινδυνεύουν να μολυνθούν».

Και όλα αυτά, όπως σημειώνει ουπάλληλος που για ευνόητους λόγους θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, ισχύουν για τους «τυχερούς» που έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε νοσοκομείο. «Συχνά τα νοσοκομεία είναι πολύ μακριά. Εάν δεν έχεις δικό σου αυτοκίνητο απομένει μόνον το ταξί και σε κάθε οικισμό επιτρέπονται μόλις δύο οχήματα. Επιπλέον μόνον λίγοι εθελοντές μεταφέρουν αρρώστους. Το τηλεφωνικό κέντρο άμεσης δράσης έχει καταρρεύσει. Οι πιο άτυχοι πρέπει να έρθουν με τα πόδια στο νοσοκομείο. Λέγεται ότι ορισμένοι έχουν πεθάνει καθ΄ οδόν».


«Σταγόνα στον ωκεανό το νέο νοσοκομείο»

Όσον αφορά την κατασκευή του νέου νοσοκομείου στην Ουχάν σε χρόνο ρεκόρ, ο ίδιος κάνει λόγο για σταγόνα στον ωκεανό: «Δεν φτάνουν 2.000 νέες κλίνες. Εξάλλου λείπει και εξειδικευμένο προσωπικό. Γιατροί και νοσηλευτές φτάνουν στα όριά τους, οι βάρδιες δεν βγαίνουν. Για να αντιμετωπίσεις μια πνευμονία απαιτείται μακρά νοσοκομειακή περίθαλψη».

Εικόνες από τη μεταφορά των πρώτων ασθενών στο νέο νοσοκομείο


Στους 565 οι νεκροί

Άλλοι 75 άνθρωποι στην ηπειρωτική Κίνα πέθαναν την Τετάρτη εξαιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, γεγονός που αυξάνει τον συνολικό απολογισμό σε 565 θανάτους ενώ νοσούν 28.273 άνθρωποι, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας σήμερα Πέμπτη.Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας, καταγράφηκαν ακόμη 3.694 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα χθες, γεγονός που αυξάνει το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί σε 28.018. Από αυτόν τον απολογισμό, οι εβδομήντα θάνατοι και τα 2.987 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, όπου εμφανίστηκε ο 2019-nCoV. Οι υπόλοιποι τρεις θάνατοι καταγράφηκαν στην πόλη Τιαντζίν, στη βορειοανατολική επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ και στηνοτιοδυτική επαρχία Γκουιτζού. (διαβάστε αναλυτικά)

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις