Κορονοϊός Κίνα: Διαψεύδεται από το νοσοκομείο η είδηση του θανάτου του 34χρονου γιατρού Λι Γουένλιανγκ από την Ουχάν της Κίνας. Νωρίτερα, κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας είχαν αναφέρει πως ο οφθαλμίατρος, που ήταν ο πρώτος που είχε εντοπίσει το νέο στέλεχος κορονοϊού, έχασε τη ζωή του. Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του νοσοκομείου Wuhan Central, ο Λι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και οι γιατροί κάνουν ό,τι μπορούν. Σημειώνεται ότι τη θλίψη του για το θάνατό του εξέφρασε και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, με μήνυμα στο Twitter. Η είδηση μεταδόθηκε από όλα τα μεγάλα διεθνής δίκτυα.

Ο γιατρός από την Κίνα, ο οποίος τον περασμένο Δεκέμβριο κλήθηκε σε αστυνομικό τμήμα της Ουχάν όπου δέχθηκε επίπληξη για «διασπορά φημών ηλεκτρονικά» αναφορικά με τον ιό, νοσηλεύεται, έχοντας νοσήσει από τον κορονοϊό. Στις 30 Δεκεμβρίου 2019 γνωστοποίησε ότι επτά ασθενείς του διαγνώστηκαν με ίωση τύπου SARS. Την 1η Φεβρουαρίου, οι εξετάσεις του γιατρού για βγήκαν θετικές.

Στα τέλη Δεκεμβρίου ο Λι εξήγησε ότι, σύμφωνα με τα τεστ στα οποία υπεβλήθησαν τα άτομα, η ασθένεια ήταν ένας κορονοϊός, δηλαδή μια οικογένεια ιών που περιλαμβάνει σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο (SARS). Οι μνήμες από την πανδημία SARS του 2003, που κόστισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους, είναι ακόμη βαθιές στην Κίνα.Ο Λι, που εργαζόταν στην Ουχάν, ζήτησε από τους φίλους του να ενημερώσουν τα κοντινά τους πρόσωπα ιδιωτικά.Κατηγορήθηκε από την αστυνομία, είχε όμως δίκιο…

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις