Δίκη Τραμπ: Δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ipsos και του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, κατέγραψε πως οι περισσότεροι από τους ερωτώμενους πιστεύουν πως ο Ντόναλντ Τραμπ πράγματι έκανε κάτι παράνομο.Ειδικότερα, το 43% τάσσεται υπέρ της απόφασης της ελεγχόμενης από τους Ρεπουμπλικάνους Γερουσίας να αθωώσει τον Τραμπ και να τον διατηρήσει στην προεδρία μετά το τέλος της δίκης του για τις δοσοληψίες του με τον ομόλογό του της Ουκρανίας. Από την άλλη, το 41% των ερωτηθέντων διαφώνησε με την αθώωση του Τραμπ, ενώ το 17% απάντησε ότι είναι αναποφάσιστο.

Ωστόσο, το 48% του δείγματος έκρινε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος «πιθανόν είναι ένοχος» για όσα του προσάπτουν οι Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων, που τον παρέπεμψαν σε δίκη με το ερώτημα της καθαίρεσης και απλά «η Γερουσία τον προστατεύει». Εξάλλου, το 39% συμφώνησε με τη θέση ότι «πιθανόν είναι αθώος» και «η Γερουσία έλαβε τη σωστή απόφαση να τον αθωώσει». Τα αποτελέσματα δείχνουν πως μέρος του δείγματος έχει πειστεί από το επιχείρημα των Ρεπουμπλικάνων πως ακόμη κι αν ο Τραμπ έκανε κάτι ανάρμοστο, δεν ήταν τέτοιας τάξεως που να καθιστά δικαιολογημένη την καθαίρεσή του.


Δείτε εδώ όλα τα ευρήματα της δημοσκόπησης


Η πρώτη ομιλία Τραμπ μετά την αθώωση


Η έρευνα σε δείγμα 1.006 Αμερικανών ψηφοφόρων, που έχει περιθώριο στατιστικού σφάλματος ±4%, έγινε αφού η Γερουσία ενέκρινε με 52 ψήφους υπέρ έναντι 48 κατά την απαλλαγή του Τραμπ από την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας και με 53 ψήφους υπέρ έναντι 47 κατά την απαλλαγή του από την κατηγορία της παρακώλυσης της έρευνας και άρα της καλής λειτουργίας του Κογκρέσου. Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μιτ Ρόμνι ήταν το μοναδικό στέλεχος του GOP που τάχθηκε υπέρ της καταδίκης του Τραμπ για κατάχρηση εξουσίας. Κανένα στέλεχος των Δημοκρατικών δεν ψήφισε υπέρ της απαλλαγής του προέδρου για κάποια από τις κατηγορίες.

Δείτε πως δικαιολόγησε ο Ρόμνι την ψήφο του

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις