Μπόρις Τζόνσον Brexit: Η δήλωση προκάλεσε αντιδράσεις από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που υποστηρίζουν ότι εδώ και χρόνια καλλιεργείται η ξενοφοβία και το μίσος κατά των μεταναστών, οι οποίοι συχνά μπορεί να μιλούν άπταιστα αγγλικά, αλλά δεν τολμούν να μιλήσουν την γλώσσα τους δημόσια.Στην ανταπόκριση από το Λονδίνο, ο δημοσιογράφος των Νέων, γράφει πως δεκάδες Έλληνες που ζουν στην Βρετανία, έχουν δεχτεί ξενοφοβικές επιθέσεις, ενώ συνολικά αυτές οι επιθέσεις έχουν διπλασιαστεί την τελευταία πενταετία.

Την ημέρα της εξόδου, άγνωστοι τοποθέτησαν σε όλους τους ορόφους ενός συγκροτήματος κατοικιών στο Νόριτς, μία πόλη που βρίσκεται 160 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Λονδίνου, "ανακοινώσεις" με τον τίλο "Happy Brexit Day" και την "προειδοποίηση" – απειλή ότι δεν θα ήταν ανεκτό να μιλούν άλλες γλώσσες μέσα στα διαμερίσματά τους εκτός από αγγλικά.Μιλώντας στα Νέα, ο Μπόρις Τζόνσον καταδίκασε μεν το περιστατικό, αλλά πρόσθεσε πως οι μετανάστες που ζουν στη Βρετανία, πρέπει όντως να μιλούν αγγλικά. Η δήλωση προκάλεσε την αντίδραση της οργάνωσης The3million για την προάσπιση των δικαιωμάτων των 3,5 εκατομμυρίων ευρωπαίων πολιτών της Βρετανίας. "Αντί να καταδικάσει απερίφραστα αυτά τα ρατσιστικά σχόλια, ο βρετανός πρωθυπουργός τα δικαιολογεί εμμέσως, υπονοώντας ότι οι πολίτες της ΕΕ πρέπει να μάθουν αγγλικά".


Το δημοσίευμα αναφέρει πως, μεταξύ των κριτηρίων για τους μετανάστες που θα έχουν το δικαίωμα να ζήσουν στη Βρετανία στο μέλλον, είναι η καλή γνώση αγγλικών, σύμφωνα με το μεταναστευτικό νομοσχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση του Τζόνσον. Την περασμένη εβδομάδα, η Συμβουλευτική Επιτροπή για τη Μετανάστευση δημοσιοποίησε έκθεση για το μεταναστευτικό σύστημα, σύμφωνα με την οποία η καλή χρήση της γλώσσας πρέπει να είναι προαπαιτούμενο για την εγκατάσταση μεταναστών στη Βρετανία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις