Ταϊλάνδη μακελειό: Νεκρός έπεσε από τα πυρά αστυνομικών ο άντρας που άνοιξε πυρ μέσα σε εμπορικό κέντρο και σκότωσε τουλάχιστον 27 άτομα στην Ταϊλάνδη. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να εξουδετερώσουν τον ένοπλο έπειτα από 17 ώρες. Σημειώνεται πως την είδηση του θανάτου επιβεβαιώνει και ο υπουργός Δημόσιας Υγείας ΑνουτίνΣαρνβιρακούλ με ανάρτησή του στο Facebook: «Ευχαριστούμε την αστυνομία και τον στρατό που έδωσε τέλος στην κατάσταση. Ο ένοπλος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε!!!».

Ο δράστης, υπαξιωματικός του στρατού, το Σάββατο εισήλθε στο εμπορικό κέντρο στην πόλη Νακόν Ρατσασίμα και άνοιξε πυρ σκοτώνοντας συνολικά 27 άτομα. Αργότερα πρόλαβε να κρυφτεί μέσα στο εμπορικό έχοντας πάρει μαζί και ομήρους. Ο αρχηγός της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι ο δράστης είναι νεκρός και πως η αστυνομική επιχείρηση τελείωσε. «Η αστυνομία σκότωσε τον δράστη και διέσωσε οχτώ ομήρους. Μερικοί τραυματίστηκαν», ανέφερε μια πηγή ασφαλείας στο Reuters, με την προϋπόθεση ανωνυμίας εν αναμονή της επίσημης συνέντευξης Τύπου.

Δράστης είναι ο Τζακραπάντ Τόμα, 34 ετών επαγγελματίας στρατιώτης, εκπαιδευτής σκοποβολής στη μονάδα του και εκπαιδευμένος ελεύθερος σκοπευτής στο πρόγραμμα των ειδικών δυνάμεων. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τουλάχιστον 57 άνθρωποι τραυματίστηκαν στη σφαγή. Στους 27 ανέρχονται οι νεκροί, ανάμεσά τους και ένα μέλος των ειδικών δυνάμεων.

Οι πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες θανάτου είναι συγκεχυμένες. Αρχικά είχε γίνει γνωστό πως ο δράστης είχε καταφέρει να διαφύγει από το εμπορικό κέντρο, ενώ λίγο αργότερα οι αρχές διέρρευσαν ότι ο μακελάρης βρισκόταν ακόμα μέσα στο εμπορικό και μάλιστα κρατούσε και ομήρους. Λίγη ώρα πριν το θάνατο του δράστη αστυνομικός δήλωσε: «Ο δράστης εξακολουθεί να βρίσκεται στο υπόγειο και όπως φαίνεται δεν κρατά ομήρους. Τον πλησιάζουμε».

Τα κίνητρα του δράστη

«Πρωτοφανές» χαρακτήρισε το μακελειό ο πρωθυπουργός της χώρας. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο νοσοκομείο της πόλης Νακόν Ρατσασίμα, όπου επισκέφτηκε τραυματίες από το καιρό δήλωσε: «Είναι πρωτοφανές στην Ταϊλάνδη και θέλω να είναι η τελευταία φορά που συμβαίνει μια τέτοια κρίση». Πρόσθεσε ότι τα κίνητρα του δολοφόνου ήταν «προσωπικά», έχουν σχέση με μια διένεξη για την «πώληση ενός σπιτιού», στην οποία θεωρούσε ότι είχε εξαπατηθεί.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις