Δημοψήφισμα για ΛΟΑΤΚΙ στην Ελβετία: Υπέρ της επέκτασης των προβλέψεων της αντιρατσιστικής νομοθεσίας, ώστε να καλύπτει και τις παραβιάσεις δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, αμφιφυλόφιλων και τρανς ανθρώπων, ψήφισαν σήμερα οι Ελβετοί σε ένα δημοψήφισμα – σταθμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα. Η συντηρητική Ελβετία, δεν είχε μέχρι πρότινος νομοθεσία για να προστατεύει τους ανθρώπους αυτούς που πέφτουν κατά κόρον θύματα διακρίσεων και βίας. Όπως γράφει το Reuters, το 2018, το ελβετικό κοινοβούλιο ενέκρινε έναν νόμο, που επέτρεπε την διεύρυνση των προβλέψεων του νομοθετικού πλαισίου, έτσι ώστε οι παραβάτες να αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης ως τρία χρόνια.

Ωστόσο, αντίπαλοι της νομοθεσίας, οργάνωσαν συλλογή υπογραφών για να αναιρεθεί και συγκέντρωσαν 50.000 υπογραφές, με αποτέλεσμα να πρέπει να διοργανωθεί νέα εκλογική διαδικασία, όπως και έγινε.Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, το 62% των Ελβετών που συμμετείχαν, στηρίζουν την νομοθεσία.

Η (ελληνική) υπόθεση της Άννας Πηλιού

Στα καθ' ημάς, όσον αφορά τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, την Τετάρτη, δικαστήριο έκρινε αθώο τον διευθυντή του 2ου Εσπερινού Γυμνασίου Αμπελοκήπων, ο οποίος ήταν κατηγορούμενος για εξύβριση και απειλή σε βάρος της τρανς μαθήτριας, Άννας Πηλιού. Η μαθήτρια τον είχε καταγγείλει πως δεν την προστάτευσε από άγριο bullying που δεχόταν από συμμαθητές της – είχε καταγγείλει πως είχαν προσπαθήσει να της βάλουν φωτιά… από όταν αποκάλυψε την σεξουαλική της ταυτότητα και θέλησε να ζήσει με βάση αυτήν. Το δικαστήριο δέχτηκε ότι υπήρξε εξύβριση, αλλά για τεχνικούς λόγους δεν καταδίκασε τον γυμνασιάρχη, αφού όταν είχαν συμβεί τα καταγγελλόμενα, δεν ήταν σε ισχύ ο αντιρατσιστικός νόμος.

Μιλώντας στο Tvxs, είχε δηλώσει: "Όταν άκουσα την απόφαση του δικαστηρίου, ήθελα να πεθάνω. Αυτός ο δικαστής δεν καταλαβαίνει ότι τέτοιες αποφάσεις, στέλνουν τις τρανς στη Συγγρού; Γιατί αν δεν μπορούν να γίνουν δεκτές στα σχολεία, εκεί θα πάνε, ή θα αυτοκτονήσουν επειδή δεν αντέχουν την κακοποίηση. Εκεί μας θέλουν, στη Συγγρού".

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις