Κιάρα καταιγίδα: Οι επιβάτες πτήσης της Air Europa σίγουρα θα θυμούνται για πολύ καιρό τις στιγμές που έζησαν. Ενώ πετούσαν στην καρδιά της καταιγίδας Κιάρα, ο πιλότος επιχείρησε να προσγειώσει το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ, πέντε φορές, χωρίς αποτέλεσμα. Στο βίντεο που ακολουθεί διακρίνονται οι επιβάτες που είναι τρομοκρατημένοι και μάλιστα ακούγονται και τα ουρλιαχτά μιας γυναίκας.

Το αεροπλάνο με πάνω από 300 επιβάτες εκτελούσε την πτήση από τηΜαδρίτη στο Άμστερνταμ. Μετά από πέντε αποτυχημένες προσπάθειες να το προσγειώσει, ο πιλότος επέστρεψε στην Ισπανία. Η εικόνα στο εσωτερικό του αεροπλάνου προκαλεί φόβο. Τα φώτα είναι χαμηλωμένα και όλοι κρατούν την αναπνοή τους από αγωνία. Άλλοι επιβάτες δήλωσαν ότι κάποιοι ένιωσαν ναυτία από τον τρόπο με τον οποίο ταλαντευόταν το αεροπλάνο ενώ την ίδια ώρα χειραποσκευές έπεφταν στα κεφάλια τους από τα ντουλάπια.


Η «Κιάρα» σαρώνει τη βόρεια Ευρώπη

Με ριπές ανέμου που ξεπερνούν τα 130 χλμ την ώρα, η σφοδρή καταιγίδα «Κιάρα» έχει προκαλέσει τρομερές καταστροφές στη Βόρεια Ευρώπη με επίκεντρο τη Μεγάλη Βρετανία. Στη Γαλλία, 42 περιφέρειες έχουν ήδη τεθεί σε πορτοκαλί συναγερμό και οι αρχές καλούν τους κατοίκους να αποφεύγουν τα δάση, τις παραλίες και να μην ανοίγονται στη θάλασσα. Στη Βρετανία, τη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την κακοκαιρία, έχουν σημειωθεί προβλήματα στα δρομολόγια των αεροπλάνων, των τρένων και των πλοίων, αφού η καταιγίδα συνοδεύεται από ισχυρή βροχόπτωση και ριπές ανέμου που πνέουν με ταχύτητα άνω των 130 χιλιομέτρων την ώρα.

Η μετεωρολογική υπηρεσία (Met Office) έχει θέσει σε πορτοκαλί συναγερμό την Αγγλία και την Ουαλία, λόγω των ανέμων. Περίπου 92.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σε όλη τη χώρα και πολλοί ποταμοί υπερχείλισαν. Η Met Office κατέγραψε ριπές ανέμου ταχύτητας 150 χιλιομέτρων στο Αμπερντάρον, στη βόρεια Ουαλία. (διαβάστε εδώ)

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις