Κωνσταντινούπολη Αεροπλάνο: Νέος συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν της Κωνσταντινούπολης, που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο της Τουρκίας, το μεσημέρι της Τρίτης, σε πτήση της αεροπορικής εταιρείας Pegasus, λίγες ημέρες μετά την τραγωδία με αεροσκάφος της ίδιας εταιρείας. Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ο πιλότος λιποθύμησε στον αέρα.Ο συγκυβερνήτης τότε ζήτησε άδεια για αναγκαστική προσγείωση και το αεροπλάνο προσγειώθηκε χωρίς πρόβλημα στο αεροδρόμιο. Ο πιλότος έχει οδηγηθεί στο νοσοκομείο, ενώ οι Αρχές δεν γνωρίζουν για την ώρα για ποιο λόγο έχασε τις αισθήσεις του.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την ίδια εταιρεία, αεροσκάφος της οποίας είχε προσκρούσει στον αεροδιάδρομο του ίδιου αεροδρομίου στις 5 Φεβρουαρίου, με αποτέλεσμα τον θάνατο 3 ανθρώπων και των τραυματισμό εκατοντάδων επιβαινόντων. Για το τραγικό δυστύχημα συνεχίζονται μεεντατικούς ρυθμούς οι έρευνες και οι ανακρίσεις. Στα νοσοκομεία μεταφέρθηκαν για νοσηλεία 179 επιβαίνοντες στο αεροπλάνο, ορισμένοι από τους οποίους είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Υπενθυμίζεται ότι το αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας Pegasus με 177 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα βγήκε την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020από τον αεροδιάδρομο στο Sabiha Gökçen της Κωνσταντινούπολης και αφού σύρθηκε για περίπου 50 μέτρα κατέληξε σε όρυγμα από ύψος περίπου 30 μέτρων.Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, οι εισαγγελείς εξετάζουν εκτός από τους πιλότους και μέλη του πύργου ελέγχου του αεροδρομίου, στην προσπάθεια να εντοπιστούν οι αιτίες του δυστυχήματος. Την Πέμπτη, ανακοινώθηκε ότι οι αρχές έχουν βρει τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους και έχουν ανακτηθεί τα δεδομένα, ώστε να εξεταστούν. Η έρευνα, που άρχισε από την εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης σε βάρος των πιλότων, αφορά ενδεχόμενη «αμέλεια η οποία επέφερε θανάτους και τραυματισμούς».

Ο διευθύνων σύμβουλος των Αερογραμμών Pegasus Τ. Νάνε, δήλωσε ότι «είναι πολύ δύσκολο να μιλήσει κανείς όταν υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Υπάρχουν χιλιάδες ερωτήματα: τι συνέβη, πώς συνέβη, γιατί συνέβη». Και υποσχέθηκε ότι η εταιρεία θα δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία μόλις θα τα έχει στη διάθεσή της. «Προτεραιότητά μας είναι να στηρίξουμε τους τραυματίες και τις οικογένειες των νεκρών», είπε. Μεταξύ των σοβαρά τραυματιών είναι και ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους, Ολλανδός πολίτης. Ελαφρύτερα είναι ο κυβερνήτης του αεροσκάφους.Ο διευθύνων σύμβουλος της Pegasus δήλωσε ότι το αεροσκάφος Boeing 737 της Pegasus όπως και όλα τα αεροσκάφη της έχουν πιλότους καλά εκπαιδευμένους, οι οποίοι έχουν τα κατάλληλα προσόντα ώστε να αποφεύγουν την ανάληψη ρίσκου, να κάνουν σταθερές προσγειώσεις και απογειώσεις και να επιλέγουν προσγείωση σε διαφορετικά αεροδρόμια αν οι συνθήκες προσγείωσης στον προορισμό δεν το επιτρέπουν.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις