Μπόρις Τζόνσον διακοπές: Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι πολυτελείς χριστουγεννιάτικες διακοπές του Μπόρις Τζόνσον μαζί με τη σύντροφό του Κάρι Σίμοντς. Ο βρετανός πρωθυπουργός κλήθηκε να εξηγήσει ποιος πλήρωσε τις πανάκριβες διακοπές αξίας περίπου 18.000 ευρώ σε ιδιωτικό νησί. Μάλιστα, η αντιπολίτευση τον προειδοποιεί ότι θα διεξάγει κοινοβουλευτική έρευνα εις βάρος.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι οι πολυτελείς διακοπές ήταν δώρο από τον Ντέιβιντ Ρος, χορηγός του Συντηρητικού Κόμματος και συνιδιοκτήτης της εταιρείας διανομής κινητών τηλεφώνων Carphone Warehouse. Ο Τζόνσον μαζί με την Κάρι Σίμοντς επέλεξαν για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους το ιδιωτικό νησί Μιστίκ, έναν προορισμό που επιλέγει το διεθνές τζετ σετ στον Άγιο Βικέντιο και Γρεναδίνες.

Ο βρετανός πρωθυπουργός έσπευσε να δηλώσει τις διακοπές του ως παροχή σε είδος ενώπιον του κοινοβουλίου, ως όφειλε, επισημαίνοντας ότι αποδέχθηκε «μια διαμονή για ιδιωτικές διακοπές για τη σύντροφό μου και εμένα, αξίας 15.000 λιρών». Έτσι, ο Ντέιβιντ Ρος φέρεται να πλήρωσε για αυτές τις διακοπές που πήγε ο BoJo το διάστημα 26ης Δεκεμβρίου-5ης Ιανουαρίου. «Όλες οι απαιτήσεις περί διαφάνειας έγιναν σεβαστές» σχολίασε μια εκπρόσωπος τύπου του Μπόρις Τζόνσον.

Η βίλα Oceanus στην Καραϊβική άναψε φωτιές:

Ωστόσο, το σενάριο που υποστηρίζει ο επιχειρηματίας είναι τελείως διαφορετικό, καθώς, σύμφωνα με τον βρετανικό τύπο, ο Ρος διαβεβαιώνει ότι απλά βοήθησε τον επιχειρηματία να βρει ένα κατάλυμα, χωρίς να καταβάλει ο ίδιος κάποιο αντίτιμο. Μπροστά στη σύγχυση που προκάλεσαν οι εξηγήσεις του, ο εκπρόσωπος τύπου διευκρίνισε: «Ο Ρος διευκόλυνε μια διαμονή για τον Τζόνσον στο Μιστίκ ύψους 15.000 λιρών. Πρόκειται, επομένως, για μία παροχή σε είδος εκ μέρους του Ρος στον Τζόνσον και η δήλωση του Τζόνσον στη Βουλή των Κοινοτήτων είναι ακριβής».

Εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, των Εργατικών, ο βουλευτής Τζον Τρίκετ ζήτησε από τον Μπόρις Τζόνσον να προχωρήσει σε διευκρινίσεις, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής κοινοβουλευτικής έρευνας σε βάρος του.