Ρατσισμός:Η επιδημία εξαπλώνεται τα τελευταία χρόνια με ανησυχητικό ρυθμό και είναι θανατηφόρα. Καίει, μαχαιρώνει, δολοφονεί. Χτυπά παντού, από τις πρωτεύουσεςως τις μικρές πόλεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής αστυνομίας, προχθές, εστιατόριο στη μικρή γερμανική πόλη Ζίκε, κοντά στη Βρέμη, υπέστη εμπρησμό και καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματίες. Η αστυνομία διαπίστωσε ότι ο δράστης ή οι δράστες του εμπρησμού ζωγράφισαν σβάστικες και έγραψαν το σύνθημα «’Εξω οι ξένοι» στον χώρο.

Πρόκειται για «δικούς μας ανθρώπους» αναφέρθηκε η δήμαρχος της πόλης
Το τζάμι μιας πόρτας στο πίσω μέρος του εστιατορίου βρέθηκε σπασμένο και πάνω της είχαν ζωγραφίσει το ναζιστικό σύμβολο της «σβάστικα», το οποίο είναι εκτός νόμου στη Γερμανία. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης που έγινε στόχος, έχει δεσμούς και καταγωγή με ξένη χώρα.
Δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες αλλά οι αρχές θεωρούν ότι πρόκειταιγια ενέργεια με καθαρά ξενοφοβικό κίνητρο, βέβαια μέχρι να βγει πόρισμα, δεν αποκλείουν άλλα κίνητρα.Προς ώρας οι υπηρεσίες ασφαλείας που είναι αρμόδιες για αδικήματα πολιτικής φύσης ανέλαβαν να διενεργήσουν την έρευνα σε συνεργασία με ειδικούς για υποθέσεις εμπρησμών του αστυνομικού τμήματος της περιφέρειας Ντίπχολτς.

«Είμαστε βαθιά αναστατωμένοι», δήλωσε η Ζούζε Λάουε, η δήμαρχος της Ζίκε, όπου διαπράχθηκε η εμπρηστική επίθεση. Επισημαίνοντας ότι δεν είχε καταγραφεί καμία επίθεση της άκρας δεξιάς στη Ζίκε εδώ και πολύ καιρό.Η Ζίκε έχει 25.600 κατοίκους. Η δήμαρχος απέφυγε να αναφερθεί στον ιδιοκτήτη και τους εργαζόμενους στην επιχείρηση, πάντως τόνισε πως πρόκειται για «ανθρώπους που ζουν στη Ζίκε για πάρα πολύ καιρό, δικούς μας ανθρώπους».
Η αστυνομία το 2018 κατέγραψε 11 εγκλήματα μίσους στη συγκεκριμένη περιφέρεια Ντίπχολτς