Δημαρχείο Παρίσι: Ο Γκριβό οδηγήθηκε στην έξοδο, μετά τη διαρροήστο διαδίκτυο εικόνων και μηνυμάτων σεξουαλικού περιεχομένου που τον αφορούσαν.Ο Γκριβό έκανε λόγο για «κακοήθεις» επιθέσεις κατά της προσωπικής του ζωής και παραιτήθηκε δύο μέρες αφότου διέρρευσαν οι προσωπικές του στιγμές. «Δεν αξίζει αυτό στην οικογένειά μου. Κανείς ποτέ δεν θα έπρεπε να υποβάλλεται σε τέτοιου είδους κακοποίηση», είπε.

«Για περισσότερο από ένα χρόνο, η οικογένεια μου και εγώ έχουμε γίνει στόχος δυσφημιστικών σχολίων, ψεμάτων, φημών, ανώνυμων επιθέσεων, της αποκάλυψης υποκλαπεισών ιδιωτικών συνομιλιών και απειλών θανάτου. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, χθες έφτασαν σε ένα νέο επίπεδο», δήλωσε ο Γκριβό. Ένα βίντεο και μηνύματα που φέρεται πως είχε ανταλλάξει με μια νεαρή γυναίκα κυκλοφόρησαν αργά το βράδυ της Τετάρτης και γρήγορα κατέκλυσαν τα social media.

Η δήλωση απόσυρσης του Γκριβό

Ο 42χρονος πρώην εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης Μακρόν και η σύζυγός του έχουν τρία παιδιά, στα οποία έχει αναφερθεί συχνά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του καμπάνιας. Όμως «αυτό παραπάει», τόνισε ο Γκριβό. Το απόγευμα της Πέμπτης, η ιστοσελίδα Pornopolitique, η οποία ασχολείται με την ερωτική ζωή πολιτικών και αξιωματούχων, δημοσιοποίησε ένα βίντεο με ερωτικά μηνύματα προς μία γυναίκα, τα οποία υποτίθεται ότι έστειλε ο Γκριβό, που στο παρελθόν έχει διατελέσει κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ένας Ρώσος καλλιτέχνης που ζει στο Παρίσι και φέρεται να έχει στενές σχέσεις με το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» δήλωσε στη «Libération» ότι ήταν αυτός που διέρρευσε το υλικό στο διαδίκτυο για να «καταγγείλει την υποκρισία» του υποψηφίου. «Αυτός (ο Γκριβό) είναι κάποιος που πάντα αναφέρεται στις οικογενειακές αξίες. Είπε ότι θα ήταν ο δήμαρχος των οικογενειών του Παρισιού και θέτει το παράδειγμα της συζύγου και των παιδιών του, ενώ πράττει τα αντίθετα», δήλωσε ο Πιοτρ Παβλένσκι που του χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο στη Γαλλία αφότου έβαλε πυρκαγιά σε τράπεζα στο Παρίσι, το 2017.

Το σκάνδαλο ξέσπασε μόλις τέσσερις εβδομάδες πριν τις εκλογές του Παρισιού, αφήνοντας έτσι μόλις δύο υποψηφίους για να αγωνίζονται για το ύψιστο αξίωμα στη γαλλική πρωτεύουσα. Η νυν δήμαρχος του Παρισιού, Αν Χινταλγκό και ο Σαντρίκ Βιλανί, πρώην βουλευτής με το κόμμα του Μακρόν. Αμφότεροι καταδίκασαν τη διαρροή σε βάρος του Γκριβό.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις