Χίθροου προσγείωση: Ο πιλότος του Airbus A380 της Etihad Airways όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο δίνει σκληρή μάχη με τους θυελλώδεις ανέμους κατά την κάθοδό του στον αεροδιάδρομο. Το μεγαλύτερο επιβατικό αεροσκάφος στον κόσμο όσο πλησίαζε στο έδαφος φαινόταν να παίρνει κλίση προς τα αριστερά όμως τελικά ο πιλότος με άριστο χειρισμό κατάφερε να προσγειώσει το «θηρίο» των 574.000 κιλών.

Η προσγείωση ήταν για όσκαρ και οι επιβάτες όταν πάτησαν γη…ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Ντένις» είναι πολλά αλλά ο συγκεκριμένος πιλότος αποδείχτηκε ο απόλυτος κυρίαρχος των αιθέρων.

Την επομένη του περάσματος της καταιγίδας Ντένις, ορισμένες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου παραμένουν πλημμυρισμένες ενώ μεγάλη αναστάτωση επικρατεί σήμερα στις χερσαίες μεταφορές. Εκατοντάδες συναγερμοί για πλημμύρες εξακολουθούν να ισχύουν, ιδιαίτερα στη νότια Ουαλία. Πέντε τέτοιοι συναγερμοί χαρακτηρίζονται «σοβαροί» στη δυτική Αγγλία, σύμφωνα με την Υπηρεσία Περιβάλλοντος.

Σε ορισμένα μέρη της χώρας, έπεσε μέσα σε 48 ώρες όση βροχή πέφτει συνήθως σε έναν μήνα. Ρεκόρ σημειώθηκε στην Αγγλία με τον μεγαλύτερο αριθμό συναγερμών και προειδοποιήσεων για πλημμύρες που έχει καταγραφεί ποτέ, ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, ένας διευθυντής της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος. Πεντακόσιοι ενενήντα τέσσερις τέτοιοι συναγερμοί και προειδοποιήσεις σημειώθηκαν σε μια ζώνη από τη νότια Σκωτία μέχρι την Κορνουάλη (νοτιοδυτική Αγγλία).

Το βρετανικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο (MET) κήρυξε χθες, Κυριακή, κόκκινο συναγερμό για τη νότια Ουαλία εξαιτίας βροχοπτώσεων που συνδέονται με την καταιγίδα Ντένις — ήταν η πρώτη από τον Δεκέμβριο 2015 που κηρύχθηκε κόκκινος συναγερμός για βροχές

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις