Κορονοϊός Τουρκία:Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, σε πτήση επιβατικού αεροσκάφους, εμφανίστηκε πιθανό κρούσμα, με αποτέλεσμα να αλλάξει κατεύθυνση και να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Άγκυρας. Το δρομολόγιο που πραγματοποιούσε ξεκίνησε από την Τεχεράνη με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Στην πτήση βρίσκονται 132 άτομα, τα οποία θα τεθούν σε περιορισμό, έτσι ώστε να περάσουν από τις απαραίτητες εξετάσεις, καθώς αρκετοί από αυτούς παρουσίασαν υψηλό πυρετό.

Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία έχει ανακοινώσει πως κλείνει τη συνοριακή διάβαση με το Ιράν ως μέτρο πρόληψης προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο εξάπλωσης του κορονοϊού.Η Τεχεράνη ανέφερε 43 κρούσματα μόλυνσης, όπως δήλωσεο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότσα.Όλες οι οδικές αρτηρίες και οι σιδηροδρομικές γραμμές προς το Ιράν έκλεισαν τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στις 17.00 το απόγευμα, ενώ οι πτήσεις από το Ιράν έχουν ανασταλεί, δήλωσε ο υπουργός στους δημοσιογράφους. Οκτώ άνθρωποι έχουν πεθάνει στο Ιράν. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από το νέο κορονοϊό εκτός της Κίνας.

Δείτε τις πρώτες εικόνες από το αεροδρόμιο της Άγκυρας σήμερα το πρωί


Ανησυχεί ο ΠΟΥ

Την εξέλιξη του νέου ιού σε «ασθένεια Χ» φοβάται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, που βλέπει την εξάπλωση του Covid-19 να εκτυλίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς. Σύμβουλος του οργανισμού, η λοιμωξιολόγος καθηγήτρια Μάριον Κούπμανς και καθηγήτρια του πανεπιστημίου Ερασμος του Ρότερνταμ, προειδοποιεί ότι «η επιδημία COVID-19 μπορεί να εξελιχθεί στην «ασθένεια Χ». Όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο «Sky News», το 2018 στη λίστα του Παγκόσμιου Οργανισμού με τους ιογενείς κινδύνους, αποφασίστηκε να προστεθεί ένας ακόμη: η «ασθένεια Χ». Ο όρος αναφερόταν σε μία επιδημία που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πανδημία και προκαλείται από άγνωστο έως σήμερα παθογόνο. Η ασθένεια αυτή θα μπορούσε να λάβει διαστάσεις πανδημίας επιφέροντας το θάνατο ακόμη και 80 χιλιάδων ανθρώπων.

Ο Covid-19 έχει όλα τα χαρακτηριστικά της «ασθένειας Χ»: Προκλήθηκε από έναν ιό για τον οποίο δεν υπάρχει ούτε θεραπεία ούτε εμβόλιο και έχει ήδη εξαπλωθεί σε 35 χώρες από τη μέρα που εμφανίστηκε στην πόλη Ουχάν της κεντρικής Κίνας πριν από περίπου δύο μήνες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις