Πάπας Φραγκίσκος: «Μια ελαφρά αδιαθεσία» που ένιωσε ο Πάπας Φραγκίσκος, έγινε η αιτία να ακυρώσει προγραμματισμένη συνάντηση με κληρικούς στη Ρώμη, όπως έγινε γνωστό από πηγές του Βατικανού. Ως εκ τούτου, αποφάσισε να μείνει στο ξενοδοχείο της Αγίας Μαρίας, το ξενοδοχείο του Βατικανού στο οποίο ζει.Κατά τη μέρα της «Μυστικής Τετάρτης» ο Πάπας εθεάθη να βήχει και να φυσάει τη μύτη του, ενώ νωρίτερα μέσα στη μέρα είχε συναντηθεί με πλήθος κόσμουστην πλατεία του Αγίου Πέτρου, όπου άγγιξε τα χέρια και φίλησε πολλούς πιστούς.

Δεδομένου, λοιπόν,ότι η βόρεια Ιταλία βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό λόγω κορονοϊού, φούντωσαν οι φήμες πως ίσως ο Ποντίφικας έχει προσβληθεί. Ο Covid-19 έχει μολύνει περισσότερους από 400 ανθρώπους στη γειτονική χώρα. Σχεδόν όλα τα κρούσματα είναι στο βόρειο τμήμα της Ιταλίας, ενώ στηΡώμη έχουν εντοπιστεί τρία περιστατικά αλλά και οι τρεις θεραπεύτηκαν. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Πάπας επρόκειτονα πάει στη βασιλική του Αγίου Ιωάννου του Λατερανού για να συναντηθεί με τους ιερείς της Ρώμης και να γιορτάσει την έναρξη της Σαρακοστής.


Στους 14 οι νεκροί

Άλλοι δύο άνθρωποι υπέκυψαν στην Ιταλία από τον νέο κορονοϊό, ανεβάζοντας τον απολογισμό των νεκρών στη χώρα σε 14, αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε σήμερα από την ιταλική υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας. Ο επικεφαλής της εν λόγω υπηρεσίας, ο Άντζελο Μπορέλι, είχε δηλώσει νωρίτερα στους δημοσιογράφους πως δεν είχε ακόμη επιβεβαιωθεί πως ο κορονοϊός ευθύνεται για τους δύο θανάτους. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 528, από τα περίπου 420 που είχαν ανακοινωθεί την Τετάρτη, κυρίως στη βόρεια Ιταλία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις