Ρωσία Τουρκία Συρία: Παίζει με την παγκόσμια ειρήνη ο Ερντογάν. Η Τουρκία θα ξεκινήσει τις διαδικασίες εμπλοκής του ΝΑΤΟ'>ΝΑΤΟ την Παρασκευή με αφορμήτο θάνατο περίπου 40 και τραυματισμό άλλων τόσων στρατιωτών από αεροπορική επίθεση ρωσικών Su-24M και Su43 στο Idlib της Συρίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ομέρ Κέλιικ.

"Δεν βλέπουμε κάτι τέτοιο ως επίθεσηστην Τουρκία, αλλά ως επίθεση στη διεθνή κοινότητα, περιμένουμε μια συνολική αντίδραση, θα κάνουμε πρωτοβουλίες σχετικές με αυτό", δήλωσε ο Κέλιικ στο CNN Turk.
Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος του κόμματος δήλωσε ότι ηεπίθεση είναι εναντίον όχι μόνον τηςΤουρκίας αλλά και τουΝΑΤΟ.Νωρίτερα έγινε γνωστόςο θάνατος 36Τούρκων στρατιωτών στην αεροπορική επίθεση της Συριακής και Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Idlib. Μετά από αυτό, ο Τουρκικός στρατός διενήργησε επιθέσεις απόαέρα απογειώνοντας F-16 από την βάση του Ινσιρλικκαι στο έδαφος με βαρύ πυροβολικό ενάντια των θέσεων τωνΣυριακών στρατευμάτων. Η διοίκηση του Τούρκου Προέδρου υποσχέθηκε να «σπάσει τα χέρια εκείνων που επιβουλεύονται την Τουρκική σημαία» και υποσχέθηκε μια «πολλαπλή» απάντηση στο περιστατικό.

ΣΧΕΤΙΚΟ«Φωτιά» στη Συρία: Δυνάμεις του Άσαντ και της Ρωσίας βομβάρδισαν τουρκικές δυνάμεις – Δεκάδες τούρκοι νεκροί [vid]

Ρωσία Τουρκία Συρία: Παίζει με την παγκόσμια ειρήνη ο Ερντογαν. Η Τουρκία θα ξεκινήσει τις διαδικασίες εμπλοκής του ΝΑΤΟ την Παρασκευή με αφορμήτο θάνατο περίπου 40 και τραυματισμό άλλων τόσων στρατιωτών από αεροπορική επίθεση ρωσικών Su-24M και Su43 στο Idlib της Συρίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ομέρ Κέλιικ. "Δεν βλέπουμε κάτι τέτοιο ως επίθεσηστην Τουρκία, αλλά ως επίθεση στη διεθνή κοινότητα, περιμένουμε μια συνολική αντίδραση, θα κάνουμε πρωτοβουλίες σχετικές με αυτό", δήλωσε ο Κέλιικ στο CNN Turk. Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος του κόμματος δήλωσε ότι ηεπίθεση είναι εναντίον όχι μόνον τηςΤουρκίας αλλά και τουΝΑΤΟ.Νωρίτερα έγινε γνωστόςο θάνατος 36Τούρκων στρατιωτών στην αεροπορική επίθεση της Συριακής και Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Idlib. Μετά από αυτό, ο Τουρκικός στρατός διενήργησε επιθέσεις απόαέρα απογειώνοντας F-16 από την βάση του Ινσιρλικκαι στο έδαφος με βαρύ πυροβολικό ενάντια των θέσεων τωνΣυριακών στρατευμάτων. Η διοίκηση του Τούρκου Προέδρου υποσχέθηκε να «σπάσει τα χέρια εκείνων που επιβουλεύονται την Τουρκική σημαία» και υποσχέθηκε μια «πολλαπλή» απάντηση στο περιστατικό.

Η Συριακή κρατική υπηρεσία SANA ανέφερε την Πέμπτη ότι μαχητές, υποστηριζόμενοι από τον Τουρκικό στρατό, ξεκίνησαν μια επίθεση στην περιοχή της πόλης Saraqib στην επαρχία Idlib, η οποία απελευθερώθηκε από τον στρατό της Συρίας στις αρχές Φεβρουαρίου κι οι φονικές επιθέσεις ήταν απάντηση στην Τουρική προκλητικότητα Με τη σειρά του, το τηλεοπτικό κανάλι “Russia24” ανέφερε ότι οι Τουρκικές μονάδες πυροβολούσαν στις θέσεις του Συριακού κυβερνητικού στρατού και των Ρωσικών αεροσκαφών στο Idlib.Ο Τούρκος ηγέτης Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε νωρίτερα ότι δεν έχει ακόμη λάβει ικανοποιητικό αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για το Idlib και ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να ξεκινήσει μια στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή αυτή. Με τη σειρά του, ο Συριακός Πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ τόνισε ότι η Δαμασκός θα συνεχίσει την απελευθέρωση των επαρχιών Χαλεπίου και Idlib, παρά την αντίδραση της Τουρκίας.

Η Συριακή κρατική υπηρεσία SANA ανέφερε την Πέμπτη ότι μαχητές, υποστηριζόμενοι από τον Τουρκικό στρατό, ξεκίνησαν μια επίθεση στην περιοχή της πόλης Saraqib στην επαρχία Idlib, η οποία απελευθερώθηκε από τον στρατό της Συρίας στις αρχές Φεβρουαρίου κι οι φονικές επιθέσεις ήταν απάντηση στην Τουρική προκλητικότητα

Με τη σειρά του, το τηλεοπτικό κανάλι “Russia24” ανέφερε ότι οι Τουρκικές μονάδες πυροβολούσαν στις θέσεις του Συριακού κυβερνητικού στρατού και των Ρωσικών αεροσκαφών στο Idlib.Ο Τούρκος ηγέτης Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε νωρίτερα ότι δεν έχει ακόμη λάβει ικανοποιητικό αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για το Idlib και ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να ξεκινήσει μια στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή αυτή. Με τη σειρά του, ο Συριακός Πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ τόνισε ότι η Δαμασκός θα συνεχίσει την απελευθέρωση των επαρχιών Χαλεπίου και Idlib, παρά την αντίδραση της Τουρκίας.

Το ΝΑΤΟ καταδίκασε την επίθεση του «συριακού καθεστώτος και της Ρωσίας» σε Τούρκους στρατιώτες

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού Γενς Στόλτενμπεργκ καταδίκασε τα «αεροπορικά πλήγματα [που εξαπέλυσαν] αδιακρίτως το συριακό καθεστώς και η σύμμαχός του Ρωσία» στην Ιντλίμπ χθες σκοτώνοντας 33 τούρκους στρατιωτικούς και απηύθυνε έκκληση για «αποκλιμάκωση». Ο Στόλτενμπεργκ συνομίλησε χθες βράδυ με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, κράτους-μέλους του NATO, ενημέρωσε εκπρόσωπος της συμμαχίας.

«Καταδίκασε τη συνέχιση των αεροπορικών πληγμάτων που γίνονται αδιακρίτως από το συριακό καθεστώς και τη σύμμαχό του Ρωσία στην επαρχία της Ιντλίμπ και κάλεσε (τη Δαμασκό και τη Μόσχα) να σταματήσουν την επίθεσή τους, να τηρήσουν το διεθνές δίκαιο και να υποστηρίξουν τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για να εξευρεθεί ειρηνική λύση», πρόσθεσε η εκπρόσωπος του NATO Οάνα Λουνγκέσκου. Ακόμη, ο Στόλτενμπεργκ «παρότρυνε όλα τα μέρη να προχωρήσουν σε αποκλιμάκωση αυτής της επικίνδυνης κατάστασης και να αποφύγουν την περαιτέρω επιδείνωση της φοβερής ανθρωπιστικής κατάστασης στην περιοχή», πρόσθεσε η ίδια.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις