Τουρκία δημοσιογραφία:Τούρκοι αστυνομικοί έφτασαν στα γραφεία του Sputnik στην Κωνσταντινούπολη το βράδυ της Κυριακής και έθεσαν υπό κράτηση τον αρχισυντάκτη του παραρτήματος του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων στην Τουρκία. Όπως ανακοινώθηκε, η τουρκική αστυνομία συνέλαβε τον αρχισυντάκτη του Sputnik της Τουρκίας, Μαχίρ Μποζτέπ (Mahir Boztepe). «Ο αρχισυντάκτης του SputnikΜαχίρ Μποζτέπ κρατήθηκε από την αστυνομία. Μεταφέρθηκε στο κεντρικό τμήμα ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης», όπως ανακοινώθηκε.

Επιθέσεις σε σπίτια τριών δημοσιογράφων

Οργανωμένες ομάδες αγνώστων παραβίασαν τις κατοικίες τριών δημοσιογράφων του πρακτορείου Sputnik στην τουρκική πρωτεύουσα. Όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες των ίδιων των δημοσιογράφων, οι δράστες κατά τις 10.30 το βράδυ του Σαββάτου, προσπάθησαν να σπάσουν τις πόρτες των διαμερισμάτων τους, ενώ φώναζαν εθνικιστικά συνθήματα και παράλληλα εκτόξευαν προσβολές και απειλές. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί κατά τη διάρκεια των επιθέσεων.

Οργή της Σιμονιάν για τις εξελίξεις στο Sputnik στην Τουρκία

Την οργή της εξέφρασε η αρχισυντάκτρια των RT και Sputnik, Μαργαρίτα Σιμονιάν, για όσα έχουν συμβεί στο παράρτημα του πρακτορείου ειδήσεων στην Τουρκία. «Η αστυνομία ήρθε στα γραφεία μας στην Κωνσταντινούπολη. Ένας ακόμη υπάλληλος συνελήφθη. Τρεις ακόμη κρατούνται από την αστυνομία από χτες στην Άγκυρα, όπου εθνικιστές εισέβαλαν στα διαμερίσματά τους, χτες το βράδυ. Τουρκία, τι είναι αυτό;;;» έγραψε η Μαργαρίτα Σιμονιάν.

Ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τονίζοντας ότι η επίθεση κατά των δημοσιογράφων και η κράτησή τους από την τουρκική αστυνομία αποτελεί σοβαρή παραβίαση των δικαιωμάτων τους. Η Μόσχα κάλεσε την Άγκυρα να επέμβει προκειμένου να επιλύσει την κατάσταση και να εργαστεί για να διαφυλάξει την ασφάλεια των εκπροσώπων του ρωσικού ΜΜΕ στην Τουρκία.

«Οι δημοσιογράφοι απειλήθηκαν με φυσική βία, τους είπαν να σταματήσουν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, βρίσκονται στα χέρια τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας. Η κατάσταση περιπλέκεται από το γεγονός ότι δεν είναι δυνατό να έχουμε επικοινωνία μαζί τους», ανέφερε το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις