Κορονοϊός: Συνεχίζει την επέλαση ο νέος ιός Covid-19, καθώς ο αριθμός των θυμάτων ανεβαίνει καθημερινά, ενώ καθημερινά και μία επιπλέον χώρα προστίθεται στον κατάλογο των χωρών που πολίτες τους έχουν προσβληθεί από τον ιό. Αξίζει να σημειωθεί πως η επιδημία έχει εξαπλωθεί σε 60 χώρες, οι νεκροί έχουν φτάσει του 3.048, τα κρούσματα είναι ήδη 89.072, ενώ την ίδια ώρα πάνω από 45.000 έχουν αναρρώσει (δείτε live την εξέλιξη του ιού σε πραγματικό χρόνο).

Ο νέος κορονοϊός αναμένεται να προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στην οικονομία, που βλέπει τις επιπτώσεις του να εξαπλώνονται σε κάθε τομέα. Χαρακτηριστικά στην Κίνα που υπήρξε η χώρα από την οποία ξεκίνησε ο κορονοϊός, η καθημερινότητα έχει αλλάξει δραματικά, ενώ η οικονομική δραστηριότητα έχει σχεδόν παραλύσει, ύστερα από τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης. Την ίδια ώρα, ο ιός δραματικές αλλαγές στην καθημερινότητα ολόκληρων περιοχών του πλανήτη. Το μουσείο με τους περισσότερους επισκέπτες παγκοσμίως, το Λούβρο, έκλεισε την Κυριακή, καθώς οι εργαζόμενοίτου επικαλέστηκαν το δικαίωμα να μην εργαστούν εξαιτίας του κορονοϊού.

Οι Γάλλοι απαγόρευσαν τις δημόσιες συναθροίσεις πάνω από 5.000 άτομα σε κλειστό χώρο, ματαίωσαν την τελευταία ημέρα της Αγροτικής Έκθεσης στο Παρίσι και ανέβαλαν τον ημιμαραθώνιο. Στη Γαλλία, συνολικά 100 άνθρωποι έχουν προσβληθεί και οι δύο από αυτούς πέθαναν.

Παράλληλα, στην Ιταλία τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 1.600, ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 34. Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την παροχή βοήθειας ύψους 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ στους τομείς που πλήττονται από την επιδημία. Μάλιστα, λόγω του υψηλού αριθμού κρουσμάτων, η Ιταλία μετατρέπεται σταδιακά σε εστίατου Covid-19.

Στη Νότια Κορέα, τη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο μετά την Κίνα, αναφέρθηκαν σήμερα άλλα 586 κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 3.736. Δεκαοκτώ ασθενείς απεβίωσαν. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων πάντως παρουσιάζει κάμψη σε σύγκριση με εκείνον του Σαββάτου. Σημειώνεται πως στο Ιράν, επισήμως οι νεκροί ανέρχονται πλέον στους 54, με τον αριθμό των κρουσμάτων να αυξάνεται σημαντικά και πλέον να ανέρχεται στα978.

Ο Τραμπ ζήτησε από τα μέσα ενημέρωσης «να μην υποκινούν τον πανικό», τη στιγμή που οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τον πρώτο θάνατο στο έδαφός τους. Ήταν η σειρά της Αυστραλίας να γνωστοποιήσει τον θάνατο ενός πρώην επιβάτη του Diamond Princess, του κρουαζιερόπλοιου που παρέμεινε επί εβδομάδες σε καραντίνα στην Ιαπωνία. Τα τελευταία 130 μέλη του πληρώματός του αποβιβάστηκαν σήμερα, όπως ανέφερε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Τον πρώτο θάνατο ασθενούς από τον νέο κορονοϊό ανακοίνωσε η Ταϊλάνδη. Πρόκειται για έναν 35χρονο εμποροϋπάλληλο, ο οποίος διαγνώστηκε επίσης με δάγκειο πυρετό. Στη Βρετανία τα κρούσματα έφτασαν τα 35. Στη Γερμανίαδιπλασιάστηκαν τα κρούσματα και πλέον ανέρχονται σε 117, ενώ ήδη υπάρχει αναστάτωση στα σούπερ μάρκετ, με τα ράφια να αδειάζουν με γοργούς ρυθμούςαπό τους ανήσυχους καταναλωτές. Σε κάθε περίπτωση, η επιδημία εγείρει φόβους για οικονομική κρίση σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα Χρηματιστήρια της Ασίας και της Ευρώπης κατέγραψαν μεγάλη πτώση την Κυριακή. Τέλος, όπως είναι φυσικό, σε πολλές περιοχές του πλανήτη σε Ευρώπη, Ασία και Μέση Ανατολή, τα αξιοθέατα δεν αποτελούν πλέον πόλο έλξης για τους τουρίστες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις