Κορονοϊός ΠΟΥ: Ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη: «Για να συνοψίσουμε, ο COVID-19 μεταδίδεται λιγότερο δραστικά σε σχέση με τη γρίπη, η μετάδοση δεν φαίνεται να γίνεται από ανθρώπους που δεν είναι άρρωστοι, προκαλεί σοβαρότερα συμπτώματα από τη γρίπη, δεν υπάρχει ακόμη κανένα εμβόλιο ή θεραπεία και μπορεί να περιοριστεί». Επιπλέον, μονάχα το 1% των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού στην Κίνα δεν εμφανίζει κανένα σύμπτωμα, επισήμανε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, διαβεβαιώνοντας ότι η υποχώρηση της επιδημίας σε αυτή τη χώρα είναι «πραγματική».

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Κίνα, μονάχα το 1% των κρουσμάτων του Covid-19 που έχουν καταγραφεί δεν παρουσιάζει συμπτώματα και η πλειονότητα αυτών των κρουσμάτων αναπτύσσει συμπτώματα τις δύο (πρώτες) ημέρες», είπε στους δημοσιογράφους ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους.

Διαβάστε: Κορονοϊός: Αρκεί η απομόνωση των κρουσμάτων για να ελεγχθεί η επιδημία;


Αυτά είναι τα 8 κομβικά σημεία που αφορούν τη διασπορά του ιού

Σε οκτώ κομβικά σημεία που αφορούν τον κορονοϊό και την επίπτωσήτου σε διεθνές επίπεδο αλλά και την Ελλάδα, στάθηκε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας στην σημερινή αναλυτική ενημέρωσή του. Εξήγησε τι προβληματίζει τους επιστήμονες σε σχέση με τις ευπαθείς ομάδες, τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και την χρησιμότητάτους και την επιτήρηση του ιού στη χώρα μας. Διαβάστε αναλυτικά