Κορονοϊός Ιταλία:Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ιταλικών αρχών, τα κρούσματα του φονικού ιού στη γειτονική χώρα ανέρχονται πλέον σε 3.089 και οι νεκροί άγγιξαν τους 107.Παράλληλα, 207 ασθενείς έχουν γίνει καλά και είναι αρνητικοί στα ειδικά τεστ.Σε 19 περιφέρειες της Ιταλίας έχουν διαγνωστεί κρούσματα και οι ασθενείς που έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο είναι 1.346. Εξ αυτών, 295 βρίσκονται σε εντατικές μονάδες θεραπείας.

Οι πρώτες τρεις περιφέρειεςσε αριθμό κρουσμάτων είναι η Λομβαρδία, με 1.820, η Εμιλια Ρομάνια με 544 και το Βένετο με 360.Το υπουργείο Παιδείας της Ιταλίας επιβεβαίωσε και επίσημα ότι τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της χώρας θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και τις 15 Μαρτίου.Πρόκειται για ένα ακόμη μέτρο πρόληψης κατά του νέου κορονοϊού. Την ίδια ώρα, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, Στέφανο Παρουανέλι, έθεσε τον εαυτό του σε απομόνωση για προληπτικούς λόγους, λόγω του ότι συνεργάτης του διεγνώσθη θετικός στον ιό.

Διαβάστε: Κορονοϊός Ιταλία: Κλείνουν σχολεία και Πανεπιστήμια μέχρι τα μέσα Μαρτίου


Δείτε το σχετικό βίντεο:


Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι που επρόκειτο να πραγματοποιήσει σε μια εβδομάδα στη Μοζαμβίκη. Επίσης, ενδέχεται να ακυρωθούν και οι εκδηλώσεις και οι συναντήσεις της 8ης Μαρτίου για τη Γιορτή της Γυναίκας.

Εν τω μεταξύ, η οικονομική ζημιά για τον ιταλικό τουρισμό, εξαιτίας των συνεπειών του κορονοϊού, αναμένεται να ξεπεράσει τα επτά δισεκατομμύρια ευρώ.Σύμφωνα με την ιταλική εμπορική ένωση Confcommercio, το τρίμηνο Μαρτίου – Μαΐου η Ιταλία πρόκειται να χάσει, συνολικά, τριάντα ένα εκατομμύρια τουρίστες, με οικονομική ζημιά η οποία θα αγγίξει τα 7,4 δισεκατομμύρια ευρώ.Ο πρόεδρος της τουριστικής ένωσης Confturismo, Λούκα Πατανέ χαρακτήρισε την κατάσταση δραματική.«Ο χειρότερος ιός είναι η υστερία. Για τον λόγο αυτό μας θεωρούν υπαίτιους για την διάδοση του ιού», πρόσθεσε. Ο Πατανέ ζήτησε από την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε να δραστηριοποιηθεί με στόχο να ακυρώσει τις ταξιδιωτικές οδηγίες που ορισμένες χώρες έχουν εκδώσει σε ότι αφορά τις επισκέψεις των πολιτών τους στην Ιταλία.Η κυβέρνηση της Ρώμης, πάντως, ετοιμάζεται να εγκρίνει δέσμη μέτρων ύψους περίπου τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ, για την στήριξη των τομέων που έχουν πληγεί από τις οικονομικές επιπτώσεις του κορονοϊού.