Κορονοϊός Ιταλία: Στόχος είναι να μην δημιουργούνται ουρές στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και στις πύλες της Αγίας Έδρας, τη στιγμή που στην Ιταλία, αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα. Όπως έγινε γνωστό, θα απαγορευτεί και η συμμετοχήπιστών στην τέλεση της λειτουργίας από τον Ποντίφικαστο μικρό παρεκκλήσι της Αγίας Μάρθας, στον ξενώνα όπου διαμένει, ενώ κλείνουν μέχρι νεωτέρα και τα αρχεία του Βατικανού.Πριν από λίγες ημέρες, το Βατικανό επιβεβαίωσε τα πρώτα κρούσματα, ενώ ο Φραγκίσκος ακύρωσε συμμετοχή σε λειτουργία, καθώς αρρώστησε με κρύωμα. Βίντεο τον είχαν απαθανατίσει να φτερνίζεται και να βήχει. Ο 83χρονος υποβλήθηκε σε τεστ για κορονοϊό, αλλά βρέθηκε αρνητικός.

Η Ιταλία έχει τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού από όλες τις χώρες της Ευρώπης, με 49 άτομα να χάνουν τη ζωή τους σε 24 ώρες. Συνολικά στην Ιταλία έχουν χάσει τη ζωή τους 197 άνθρωποι, ενώ τα κρούσματα είναι πάνω από 4.900.

Εκτός από τον θρησκευτικό χώρο, ο κορονοϊός έπληξε και την πολιτική. Συγκεκριμένα, σήμερα έγινε γνωστό, πως ο γραμματέας του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλα Τζινγκαρέτι βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό μαζί με την οικογένειά του.Παράλληλα, άνδρας της ασφαλείας του γραμματέα της Λέγκας,Ματέο Σαλβίνι φέρεται να είναι θετικός στον ιό. Ο γραμματέας της Λέγκας, σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση RAI, δήλωσε έτοιμος να υποβληθεί στις εξετάσεις για την ανίχνευση του ιού.Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση Κόντε προσανατολίζεται προς την παράταση της διακοπής λειτουργίας των σχολείων και πανεπιστημίων της χώρας μέχρι τα τέλη Μαρτίου.Σήμερα, εξάλλου, η ιταλική κυβέρνηση ενδέχεται να επεκτείνει την καραντίνα της "κόκκινης ζώνης" της Λομβαρδίας σε νέες περιοχές της περιφέρειας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις