Κορονοϊός Ιταλία:Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τωνιταλικών αρχών, τα κρούσματα τουκορονοϊούστη χώρα έφτασαν τα 5.883. Οι νεκροί -έως τώρα-είναι 233 και οι ασθενείς που ιάθηκαν 589. Μάλιστα, αίσθηση προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων που έφτασε τα1.145 σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα.

Στα νοσοκομεία της χώρας έχουν εισαχθεί 2.651 άνθρωποι, 567 ασθενείς είναι στις μονάδες εντατικής θεραπείας και 1.843 βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό. Οι περιφέρειες της χώρας με τα περισσότερα κρούσματα του Covid-19 παραμένουν η Λομβαρδία (3.420), η Εμίλια Ρομάνια (1.010) και το Βένετο (543).


Θετικός στον ιό ο γραμματέας της κεντροαριστεράς

Ο γραμματέας του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλα Τζινγκαρέτι ανακοίνωσε ότι βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, αλλά καθησύχασε άμεσα, τονίζονταςότι είναι καλά στην υγεία του και βρίσκεται σε κατ'οίκον περιορισμό μαζί με την οικογένειά του. Παράλληλα, άνδρας της ασφαλείας του γραμματέα της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι φέρεται να είναι θετικός στον ιό. Ο γραμματέας της Λέγκας, σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση RAI, δήλωσε έτοιμος να υποβληθεί στις εξετάσεις για την ανίχνευση του ιού.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση Κόντε προσανατολίζεται προς την παράταση της διακοπής λειτουργίας των σχολείων και πανεπιστημίων της χώρας μέχρι τα τελη Μαρτίου. Σήμερα, εξάλλου, η ιταλική κυβέρνηση ενδέχεται να επεκτείνει την καραντίνα της "κόκκινης ζώνης" της Λομβαρδίας σε νέες περιοχές της περιφέρειας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις