Βόρεια Κορέα πύραυλοι: Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας προχώρησαν στη εκτόξευση πυραύλων αγνώστου τύπου, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Yonhap, το οποίο επικαλείται στρατιωτικές πηγές της Νότιας Κορέας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν από την πόλη Σοντόκ, στα ανατολικά της χώρας, είχαν κατεύθυνση τη θάλασσα της Ιαπωνίας. Σημειώνεται πως η Βόρεια Κορέα είχε εκτοξεύσει δύο πυραύλους και στις 2 Μαρτίου.

Όπως αναφέρει η Νότια Κορέα, την προηγούμενη εβδομάδα, η Βόρεια Κορέα, εκτόξευσε δύο πυραύλους, οι οποίοι διένυσαν 240 χιλιόμετρα, σε ύψος 35 χιλιομέτρων. Επρόκειτο για τις πρώτες βαλλιστικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας για το 2020. Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ – Ουν είχε ανακοινώσει κατά το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του στον λαό της χώρας του, πως η Βόρεια Κορέα θα επιδείξει ένα νέο στρατηγικό όπλο στο κοντινό μέλλον, το οποίο ενδεχομένως πρόκειται για έναν εξελιγμένο τύπο διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου ή βαλλιστικό πύραυλο, με ικανότητα εκτόξευσης από υποβρύχια.

Το μήνυμα του ηγέτης της Βόρειας Κορέας, είχε έρθει αφού οι ΗΠΑ αγνόησαν την προθεσμία που είχε θέσει ο Κιμ για το τέλος του 2019, για την άρση των κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας. Έκτοτε, η Βόρεια Κορέα διαβεβαίωσε πως από εδώ και πέρα, δεν θα ακολουθήσει το μορατόριουμ για πυρηνικές και βαλλιστικές δοκιμές.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις