Κορονοϊός 2020 Ιταλία:Την απαγόρευση όλων των πτήσεων από και προς Βόρεια Ιταλία ως μέτρο πρόληψης από την εξάπλωση του κορονοϊού ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, καθώς είναι ορατός ο κίνδυνοςανεξέλεγκτης εξάπλωσης της φονικής επιδημίας στη γειτονική χώρα, όπου ίσως νοσήσει το 60% του πληθυσμού.Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «ηΥπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια των επιβατών και των πτήσεων και εναρμονισμένη με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, ανακοινώνει ως μέτρο πρόληψης κατά του COVID19 την προσωρινή αναστολή όλων των πτήσεων από και προς την Βόρεια Ιταλία».

«Η σχετική NOTAM ισχύει από σήμερα 9 Μαρτίου 2020 έως τις 23 Μαρτίου 2020 και αφορά όλα τα αεροδρόμια της Βόρειας Ιταλίας και συγκεκριμένα τις περιοχές (Emilia Romagna, Piedmont, Lombardy και Veneto). Σημειώνεται ότι η αναστολή πτήσεων ισχύει για όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας και όλες τις αεροπορικές εταιρίες», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Ιταλίας. Από την πλευρά της, ηελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), ανακοίνωσε την αναστολή όλων των πτήσεων από κάθε ελληνικό αεροδρόμιο από την Δευτέρα 9 Μαρτίου, έως και τις 23 Μαρτίου, από και προς τη Βόρεια Ιταλία. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση,η ΥΠΑ δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια των επιβατών και των πτήσεων και εναρμονισμένη με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, ανακοινώνει ως μέτρο πρόληψης κατά του κορονοϊούτην προσωρινή αναστολή όλων των πτήσεων από και προς την Βόρεια Ιταλία.

Διαβάστε: Κορονοϊός Ιταλία: Κίνδυνος ανεξέλεγκτης εξάπλωσης – Ίσως νοσήσει το 60% του πληθυσμούΚρίσιμες είναι για το σύστημα υγείας αλλά και για τους ίδιους τους Ιταλούς οι επόμενες 8 ημέρες για τη διάδοση του ιού. Μάλιστα, ο επιδημιολόγος Βάλτερ Ριτσάρντι, σύμβουλος του Ιταλού υπουργού Υγείας, ζητά μέσω της La Stampa από τους Ιταλούς «να μείνουν μέσα στο σπίτι όσο περισσότερο μπορούν». Ο ίδιος τόνισε πως αν ο ιός συνεχίσει να μεταδίδεται με τόσο ταχείς ρυθμούς, θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στα νοσοκομεία, αφού μια ανεξέλεγκτη εξάπλωση της ασθένειας ενδέχεται να προκαλέσει ακόμη και πάνω από ένα εκατομμύριο νεκρούς και τη μόλυνση μέχρι και του 60% του πληθυσμού.

Ωστόσο, εκτιμά ότι «το σενάριο αυτό θα παραμείνει υποθετικό και μόνον, αν επικρατήσει η ατομική ευθύνη και οι νέοι περιορίσουν την κοινωνική τους ζωή αποκλειστικά σε εξόδους σε ανοικτούς χώρους, με ιδιαίτερη προσοχή στην συμπεριφορά τους και στους κανόνες υγιεινής». Το δημοσίευμα που συνόδευε τις δηλώσεις Ριτσάρντι ανέφερε πως αυτό που πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί είναι η περαιτέρω αύξηση της πίεσης επί των ιταλικών μονάδων εντατικής θεραπείας, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να θεραπεύονται τόσο οι ασθενείς του κορονοϊού, όσο και εκείνοι οι οποίοι υποφέρουν από άλλες σοβαρές παθήσεις.

Η κυβέρνηση της Ιταλίας, της χώρας που πλήττεται πλέον βαρύτερα από οποιαδήποτε άλλη πλην Κίνας εξαιτίας της επιδημίας του κορονοϊού, έθεσε την Κυριακή το ένα τέταρτο του πληθυσμού της σε καραντίνα. Το ριζοσπαστικό μέτρο που ανακοίνωσε η Ρώμη παραπέμπει σε αυτά που επιβλήθηκαν στην επαρχία Χουμπέι, όπου εμφανίστηκε ο SARS-CoV-2 και ξέσπασε η επιδημία της ασθένειας COVID-19 τον Δεκέμβριο (56 εκατομμύρια κάτοικοι σε καραντίνα). Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους χαιρέτισε τα «θαρραλέα» μέτρα της Ρώμης και τις «αληθινές θυσίες» της Ιταλίας.

Άλλοι 133 θάνατοι εξαιτίας της επιδημίας που προκαλεί ο SARS-CoV-2 καταγράφηκαν τις περασμένες 24 ώρες ενώ τα κρούσματα είναι 1.314 και σεμονάδες εντατικής θεραπείαςτων νοσοκομείων έχουν εισαχθεί650 ασθενείς. Συνολικά, 3.557 ασθενείς έχουν εισαχθεί σε δημόσια νοσοκομεία, ενώ 2.180 είναι σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις