Πόλεμος Συρία Τουρκία Ρωσία: Στέλνουν βαρέα οχήματα οι αντιμαχόμενοι στο μέτωπο. Ακτιβιστές ενημέρωσαν το δίκτυο του Συριακού παρατηρητηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων(SOHR) ότι περισσότερα από 19 οχήματα που ανήκουν σε ρωσικές δυνάμεις έφθασαν στην περιοχή Al-Darbasiya στο δρόμο τους προς την πόλη Al-Qamishli. Σύμφωνα με τις πηγές του SOHR, τα οχήματα είναι τεθωρακισμένα οχήματα, δεξαμενές και μεταφορείς προσωπικού (ΤΟΜΠ) που προέρχονται από την περιοχή Ain Issa στη βόρεια επαρχία Raqqa που κατευθύνεται προς Al-Qamishli στην επαρχία Al-Hasakeh.Οι πηγές του SOHR ανέφεραν νωρίτερα ότι μια ρωσική στρατιωτική στήλη κατευθυνόταν προς την περιοχή Ain Issa στη βόρεια επαρχία Raqqa, όπου 11 ρωσικά στρατιωτικά οχήματα ξεκινούσαν τη Δευτέρα το πρωί από Al-Qamishli σε Amuda, Darbasiya και Abu Rasin στην ύπαιθρο al-Hasakah, συνεχίζοντας τους δρόμους προς Ain Issa βόρεια της πόλης Raqqa.

Σύμφωνα με τις πηγές του Παρατηρητηρίου, η στήλη είχε φθάσει στο Al-Qamishli πριν από δύο εβδομάδες και τα οχήματα ξεφόρτωσαν το φορτίο τους και επέστρεψαν στο Ain Issa. Μια ρωσική ίλη 20 τεθωρακισμένων οχημάτων εισήχθη στην πόλη Ain Issa την Κυριακή.

Η Τουρκία με κομβόιμεταφέρει ενισχύσεις με750 στρατιωτικά οχήματα στη ΒΔ Συρία από τη στιγμή που τέθηκε σε ισχύ η νέα κατάπαυση του πυρός

Οι πηγές του Συριακού Παρατηρητηρίου ανέφεραν ότι είδαν επίσης νέο κομβόι 100 στρατιωτικών μονάδων, που διασχίζουν τη Συρία μέσω του Kafr Lusin που διατρέχει τα σύνορα στην περιοχή Iskenderun. Η Τουρκία συνεχίζει να αποστέλλει περισσότερη στρατιωτική ενίσχυση στη ζώνη "αποκλιμάκωσης" (de-escalation zone)από τότε που τέθηκε σε ισχύ η νέα εκεχειρία στην περιοχή την περασμένη Παρασκευή, ανεβάζοντας τον αριθμό των στρατιωτικών μονάδων που έφερε στη ΒΔ Συρία σε 750. Οι Τούρκοι έστειλαν εκατοντάδες στρατιώτες κατά την ίδια περίοδο.

Από τις 2 Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα, οι ακτιβιστές SOHR παρακολούθησαν την είσοδο περισσότερων από 4.150 φορτηγών και στρατιωτικών οχημάτων στο έδαφος της Συρίας, συμπεριλαμβανομένων των δεξαμενών, των μεταφορικών μέσων, των τεθωρακισμένων οχημάτων, των κινητών αλεξίσφαιρων περιπτέρων και των στρατιωτικών ραντάρ. Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των Τούρκων στρατιωτών που αναπτύχθηκαν κατά την ίδια περίοδο στο Idlib και στο Αλέππο ξεπέρασε τα 9.200

Από τις 2 Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα, ο αριθμός φορτηγών και στρατιωτικών οχημάτων που έφτασαν στη ζώνη αποκλιμάκωσης "de escalation" αυξήθηκε σε περισσότερα από 4.050 τουρκικά φορτηγά και στρατιωτικά οχήματα που έφθασαν στο έδαφος της Συρίας, μεταφέροντας δεξαμενές, μεταφορικά μέσα, τεθωρακισμένα οχήματα και κινητά αλεξίσφαιρα κουβούκλια και στρατιωτικά ραντάρ. Ενώ περίπου 9.100 Τούρκοι στρατιώτες εγκαταστάθηκαν στο Idlib και το Χαλέπι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις