Κορονοϊός Κίνα κρούσματα: Σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα παρατηρείται στην Κίνα, μετά την εφαρμογή αυστηρότατων περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊού.«Η μέρα που όλος ο κόσμος περίμενε δεν πρέπει να απέχει και τόσο πολύ», δήλωσε ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της κινεζικής κυβέρνησης, Ντινγκ Σιαντζιάνγκ. Εδώ και μερικές εβδομάδες καταγράφεται στους στατιστικούς πίνακες μια εντυπωσιακή υποχώρηση της επιδημίας στη χώρα, που κατέγραψε μόλις 19 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, έναντι 15.133 στις 13 Φεβρουαρίου.Ο κορονοϊός προκάλεσε τον θάνατο άλλων 22 ατόμων στην Κίνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα οι Αρχές, αλλά πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό από τις 27 Ιανουαρίου.

Ο Σι Τζινπίνγκ για πρώτη φορά στην Ουχάν

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ επισκέφθηκε για πρώτη φορά σήμερα την Ουχάν, εστία της επιδημίας του νέου κορονοϊού, για να επιθεωρήσει τα μέτρα για την εξάπλωση της νόσου στην πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι. Στη διάρκεια της επίσκεψής του ο Κινέζος πρόεδρος τόνισε ότι η εξάπλωση της νόσου «βασικά έχει ανασταλεί» τόσο στην επαρχία όσο και στημεγαλούπολη. «Έχει σημειωθεί αρχική επιτυχία στη σταθεροποίηση της κατάστασης, που αλλάζει στην Χουμπέι και την Ουχάν», τόνισε.


Έκλεισαν 14 από τα 16 νοσοκομεία εκστρατείας

Τις ελπίδες ενισχύουν και το κλείσιμο 14 από τα 16 νοσοκομεία εκστρατείας που άνοιξαν ειδικά για όσους κατοίκους είχαν προσβληθείαπό τηνόσο. Τα νοσοκομεία αυτά ήταν εγκατεστημένα σε εργοστάσια, αθλητικές εγκαταστάσεις και σε εκθεσιακό πάρκα. Τα δύο τελευταία, μάλιστα, αναμένεται να κλείσουν σήμερα Τρίτη.

Άλλο «καλό νέο» είναι η η επιστροφή ορισμένων από τα στελέχη του αεροδρομίου της πόλης στην εργασία τους, χωρίς να δίνονται πληροφορίες για τον χρόνο επανάληψης των πτήσεων. Οι υπάλληλοι όλων των αεροδρομίων της επαρχίας Χουμπέι, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Ουχάν, έχουν λάβει από την Πέμπτη εντολή να επιστρέψουν στις εργασίες τους.


Ενθαρρυντικά νέα και από τη Σανγκάη

Τα καλά νέα δεν επικεντρώνονται μόνοστην Ουχάν και την επαρχία Χουμπέι. Στη Σανγκάη, το πάρκο της Disneyland επαναλειτούργησε τμηματικά χθες Δευτέρα. Το ίδιο το πάρκο παρέμεινε κλειστό, αλλά «περιορισμένος αριθμός» καταστημάτων, εστιατορίων και ένα ξενοδοχείο άνοιξαν για το κοινό, ανακοίνωσε ο αμερικανικός όμιλος. Επίσης, οσουηδικός όμιλος επίπλων IKEA ανακοίνωσε από την πλευρά του το Σαββατοκύριακο ότι επαναλειτούργησαν περισσότερα από τα μισά από τα τριάντα καταστήματά του στην Κίνα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις