Κορονοϊός Ιταλία: Οι εικόνες που φτάνουν από την Ιταλία είναι δυστοπικές. Τα σπουδαιότερα αξιοθέατα, σημεία αναφοράς της Ρώμης, του Μιλάνου, της Βενετίας κλπ, είναι άδεια από κόσμο. Όσοι έχουν επισκεφτεί τη γειτονική χώρα γνωρίζουν ότι είναι αδύνατο να δεις τη Φοντάνα ντι Τρέβι ή την Πιάτσα Ναβόνα ή την Πιάτσα Σπάνια άδειες, ό,τι ώρα κι αν πας… Η πλατεία του Αγίου Μάρκου (το σαλόνι της Ευρώπης, όπως είχε δηλώσει ο Ναπολέων) στη Βενετία ενδέχεται να μην ήταν ποτέ τόσο νεκρή, ακόμα και πλημμυρισμένη.

Είναι σαν να βλέπεις ταινία επιστημονικής φαντασίας, κι όμως συμβαίνει τώρα…Η Πιάτσα Ναβόνα στη Ρώμη


Η Φοντάνα ντι Τρέβι στη Ρώμη


Η Πιάτσα ντε Σπάνια στη Ρώμη


Η πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία


Πιάτσα ντελ Ντουόμο στο Μιλάνο


Δραματικές διαστάσεις λαμβάνει η επιδημία του κορονοϊού στην Ιταλία

Τρομακτικές διαστάσεις προσλαμβάνει στη γειτονική χώρα ο φονικός ιός, καθώς καταγράφηκαν ακόμα 168 θάνατοι μέσα σε μια ημέρα από την επιδημία, ενώ ολόκληρη η Ιταλίααπό το βράδυ της Δευτέρας 9 Μαρτίου 2020 βρίσκεται καραντίνα με τις καταστάσεις να είναι πρωτόγνωρες.

Ο συνολικός αριθμός θανάτων εξαιτίας του κορονοϊού στην Ιταλία αυξήθηκε σε 631 από 463, ανακοίνωσε την Τρίτη 10 Μαρτίου 2020,Ιταλός αξιωματούχος.Ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ιταλία ανήλθε σε 10.149 από 9.172.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας στην Ιταλία, τηνΤρίτη 10 Μαρτίου 2020 είχαμε τη μεγαλύτερη αύξηση μετά την εμφάνιση του κορονοϊού στη χώρα στις 21 Φεβρουαρίου 2020. Εκτός της ηπειρωτικής Κίνας, ηΙταλία είναι πλέον η χώρα με το μεγαλύτερο αριθμό θανάτων εξαιτίας του νέου κορονοϊού. Εύλογο, λοιπόν, το ερώτημα που βασανίζει πολλούς: Γιατί ο αριθμός των θανάτων στη χώρα είναι τόσο υψηλός; Διαβάστε Αναλυτικά

Διαβάστε: Κορονοϊός Ιταλία: Οι Ιταλοί αδειάζουν τα σούπερ μάρκετ


Ο ιός κυκλοφορούσε στην Ιταλία χωρίς να έχει ανιχνευθεί επί εβδομάδες

Ερευνητές ειδικευμένου νοσοκομείου του Μιλάνου κατόρθωσαν την προηγούμενη εβδομάδα να απομονώσουν την ιταλική εκδοχή του νέου κοροναϊού, ο οποίος «κυκλοφορούσε χωρίς να έχει ανιχνευθεί επί εβδομάδες» στην ιταλική χερσόνησο, σύμφωνα με τους ειδικούς που προσπαθούν να φτάσουν στην πηγή της επιδημίας.

«Η επιδημία δεν είναι πρόσφατη στην χώρα και ο ιός κυκλοφορούσε χωρίς να έχει ανιχνευθεί επί πολλές εβδομάδες, πριν από τον εντοπισμό των πρώτων κρουσμάτων της νόσου», εξήγησε σήμερα ο καθηγητής Μάσιμο Γκάλι, η ομάδα του οποίου απομόνωσε το ιταλικό στέλεχος του ιού σε διάστημα μόνο τεσσάρων ημερών, στην τηλεοπτικό δίκτυο Rainews 24.«Δεν πρόκειται για απίστευτη ανακάλυψη», μάλλον «φυσιολογική για ένα εργαστήριο σαν το δικό μας», αλλά αυτό «θα συμβάλει στην έρευνα για την δυναμική της επιδημίας στην Ιταλία», δήλωσε ο καθηγητής Γκάλι, διευθυντής του νοσοκομείου Sacco και του Μιλάνου, ειδικός στις λοιμώδεις νόσους.Ο ιταλός καθηγητής δήλωσε πεπεισμένος ότι η μελέτη της ιταλικής εκδοχής του ιού «θα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση της επιδημίας και στην ανάσχεσή της».

Εν τω μεταξύ, ηκινεζική πρεσβεία στη Ρώμη ανακοίνωσε, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Ιταλού υπουργού Εξωτερικών, Ντι Μάιο, ότι το Πεκίνο στέλνει στην Ιταλία πάνω από 2 εκατομμύρια μάσκες,για να ανταποδώσειτην αλληλεγγύη που έδειξαν οι Ιταλοί, την ώρα που οι Κινέζοι είχαν ανάγκη με την έναρξη της επιδημίας. Διαβάστε Αναλυτικά

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις