Κορονοϊός Κύπρος Εκκλησίες: Με μόλις δύο κρούσματα η κυβέρνηση της Κύπρου αποφάσισε να πάρει δραστικά μέτρα και απαγόρευσε τον εκκλησιασμό αλλά και τις μαζικές συναθροίσεις, εν αντιθέσει με την Ελλάδα που ακόμα δεν έχει πάρει σαφή θέση απέναντι στον εκκλησιασμό αλλά και στη Θεία Κοινωνία. Στην Κύπρο ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου ανέφερε ότι «απαγορεύεται η διεξαγωγή εκδηλώσεων και άλλων μαζικών συγκεντρώσεων άνω των 75 ατόμων σε κλειστούς χώρους μέχρι τις 31 Μαρτίου».

Σε ερώτηση εάν η απαγόρευση ισχύει και για τις εκκλησίες απάντησε: «Αυτό αφορά και τον εκκλησιασμό, εφόσον πρόκειται για συνάθροιση άνω των 75 ατόμων», ενώ είπε ότι για το θέμα ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σήμερα, Τετάρτη η επίσημη τοποθέτηση της Ι. Συνόδου για κλείσιμο των εκκλησιών

Τα μέλη της Ιεράς Συνόδου αναμένεται να συναντηθούν σήμερα, Τετάρτη, ώστε να τοποθετηθούν απέναντι στις αποφάσεις της κυβέρνησης για τον κορονοϊό. Ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος ο οποίος ασκεί και χρέη εκπροσώπου της Συνόδου, κατηγορηματικά ξεκαθάρισε στην Καθημερινή Κύπρουπως η τοποθέτηση της Εκκλησίας θα γίνει με ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου. Όπως σημείωσε τα μέλη της Συνόδου θα επικοινωνήσουν, κατά πάσα πιθανότητα με τον Αρχιεπίσκοπο και αμέσως μετά θα εκδοθεί κοινή ανακοίνωση.

Η άποψη που θα υποστηρίξει ο Πάφου Γεώργιος, όπως ο ίδιος μας είπε, θα είναι να μην υπάρξει καμία αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο εκκλησιάζονται οι πιστοί. Σημείωσε πως η Εκκλησία δεν εξαναγκάζει τους πιστούς να προσέλθουν σε θείες λειτουργίες. Αξίζει να σημειωθεί πως κύκλοι της εκκλησίας θεωρούν πως πίσω από τα όσα ακούγονται για τη Θεία Κοινωνία είναι εκ του πονηρού.