Κορονοϊός φάρμακο:

Το κουβανικό αντιϊκό φάρμακο Ιντερφερόνη Άλφα 2Β – που χρησιμοποιείται ήδη στην Κίνα κατά του νέου κορονοϊού – ζητούν να προμηθευτούν ήδη 15 χώρες ανέφεραν χθες ειδικοί στην Κούβα, διευκρινίζοντας ωστόσο πως δεν πρόκειται για εμβόλιο αλλά για μια πειραματική θεραπεία. «Η ιντερφερόνη είναι φαρμακευτικό προϊόν, όχι εμβόλιο», τόνισε ο Εντουάρντο Μαρτίνες, ο πρόεδρος της φαρμακοβιομηχανίας BioCubaFarma, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που κυκλοφορούν σε πολλούς ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ημέρες και κάνουν λόγο για ένα «κουβανικό εμβόλιο». Σχετικές ανακοινώσεις έκανε και ο Νικολας Μαδούρο στη Βενεζουέλα:

Το φάρμακο παρασκευάζονται στην Κούβα και στην Κίνα από μια κοινοπραξία. Ο Μαρτίνες είπε ότι σύμφωνα με τη Φαρμακευτική Ένωση Κίνας, «από τις επιλογές που υπάρχουν για την καταπολέμηση του νέου κορονοϊού, η πρώτη που συνιστάται είναι η ιντερφερόνη».Σύμφωνα με τον διευθυντή του Κουβανικού Κέντρου Γενετικής Μηχανικής και Βιοτεχνολογίας, Εουλόχιο Πιμεντέλ, 15 χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Ευρώπης, της Αφρικής και τη Ασίας, θέλουν να αγοράσουν το συγκεκριμένο φάρμακο.

Στην Κούβα έχουν καταγραφεί τέσσερα κρούσματα του Covid-19, τρεις Ιταλοί τουρίστες και ένας Κουβανός. Πολλές κρατικές βιομηχανίες έχουν επίσης ξεκινήσει να ράβουν προστατευτικές μάσκες και ήδη έχουν ετοιμαστεί περίπου 196.000 – σε ορισμένες χρησιμοποιείται ύφασμα με το οποίο ράβονται συνήθως οι σχολικές ποδιές. Ο στόχος είναι να ραφτούν 1 εκατομμύριο μάσκες. Σε αντίθεση με πολλές άλλες χώρες του κόσμου, η Αβάνα δεν σκοπεύει προς το παρόν να κλείσει τα σύνορά της για να αποτρέψει την εξάπλωση της επιδημίας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις