Κορονοϊός: Σε καραντίνα μπήκαν 75 άτομα, τα οποία επέβαιναν σε αεροσκάφοςπου εκτελούσε πτήση από την Βαγδάτη για την Κωνσταντινούπολη. Έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Άγκυρα, όπου οι αρχές της γειτονικής χώρας έχουν εγκαταστήσει τις υπηρεσίες πρώτης βοήθειας για τον κορονοϊό. Το αεροσκάφος έφτασε στην Τουρκία το βράδυ της Παρασκευής 13 Μαρτίου.

Οι επιβάτες βρίσκονται στην Άγκυρα σε νοσοκομείο που υποδέχεται τα κρούσματα. Οι αρχές επιβεβαίωσαν μέχρι χθες, πέντε κρούσματα κορονοϊού στην Τουρκία, που έχει πληθυσμό 80 εκατομμυρίων κατοίκων. Όλα τα κρούσματα είχαν κάποια σχέση μεταξύ τους και εντοπίστηκαν από την ιχνηλάτηση των επαφών του πρώτου ανθρώπου που νόσησε στην χώρα και εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα. Ο υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά δήλωσε μετά από σύσκεψη με άλλους υπουργούς: "Σήμερα ανακοινώνουμε πως υπάρχουν άλλα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα, που ανήκουν στην ίδια οικογένεια. Και οι πέντε άνθρωποι έχουν άμεση σχέση μεταξύ τους".

Τα μέτρα που ακολουθεί η Τουρκία περιλαμβάνουν προσωρινό κλείσιμο σχολείων, αθλητικές διοργανώσεις γίνονται κεκλεισμένων των θυρών και μέτρα για όσους έρχονται από το εξωτερικό και ενδέχεται να είναι φορείς.Δημόσιοι υπάλληλοι σε αρκετούς φορείς μένουν σπίτια τους με άδεια μετ' αποδοχών, αλλά τα τζαμιά παραμένουν ανοιχτά για τους πιστούς. Τα σχολεία έκλεισαν για τρεις εβδομάδες. Επίσης, η χώρααπέκλεισε την είσοδο στη χώρα σε επιβάτες από εννιά ευρωπαϊκές χώρες, τις Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Αυστρία, Νορβηγία, Δανία, Σουηδία, Βέλγιο και Ολλανδία.


Σύμφωνα με την τελευταία αναφορά του ΠΟΥ, οαριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού πέραν της ηπειρωτικής Κίνας αυξήθηκε κατά 7.488 σε συνολικά 51.767 το εικοσιτετράωρο, ως χθες Παρασκευή το πρωί.Συνολικά 122 χώρες και περιοχές εκτός ηπειρωτικής Κίνας είχαν καταγράψει 1.775 θανάτους.Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ,Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους είπε ότι η Ευρώπη έχει πλέον μετατραπεί στο επίκεντρο της πανδημίας, με περισσότερα κρούσματα και περισσότερους θανάτους από οποιαδήποτε άλλη περιοχή του πλανήτη πλην Κίνας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις